Den Haag maakt het verschil in laatste 40 minuten

De wedstrijd op vrijdag de vierde februari in de Bene League was die tussen de buren van Zuid Holland tegen elkaar. Ultimair Hijs Hokij Den Haag tegen Zoetermeer Panters.

UltimAir Hijs Hokij – Zoetermeer Panters 9-2

De wedstrijd begon gelijk zoals het hoort bij een burenruzie want na twee minuten gingen Jay de Ruiter en Thomas Borgman met elkaar op de vuist. De toon was gezet. Na tien minuten viel de eerste goal, vanaf links werd er opgezet, en van rechts scoorde Joy Turpijn de 0-1. Hijs werd daarna wel wat sterker maar dit resulteerde nog niet in doelpunten.

Turpijn Zoetermeer Panters
Joy Turpijn Foto: Robert Bos

De tweede periode was bijna twee en halve minuut onderweg toen Ronald Wurm in een man meer situatie de 1-1 aantekende. Vier minuten later was er weer een powerplay en ditmaal scoorde Jasper Kick de 2-1. Na een uitbraak op rechts scoorde Justin Evers de 3-1. Twee minuten later scoorde Joy Turpijn zijn tweede goal van de avond. En daardoor dachten de Panters dat er misschien nog een klein stuntje in de planning lag. Maar helaas de jonkies Jelle Kronenburg en Donovan de Zwart scoorde de 4-2 en 5-2 en dat was de tussenstand tussen Den Haag en Zoetermeer na de tweede periode.

Tijdens de derde periode gingen de Hagenezen op jacht naar een grotere score. Na vijf minuten ging Jeffrey Melissant alleen op Panters goalie Tomislav Hrelja af, omspeelde hem en scoorde de 6-2. Één minuut later lag de 7-2 erin door Alan van Bentem die een heel klein gaatje vond vanaf links. Weer acht minuten later scoorde Alan van Bentem zijn tweede goal en Hijs zijn achtste. Nog was de koek niet op want twee en halve minuut voor tijd scoorde via een schot van rechts Levi Boer de 9-2 . De rest van de wedstrijd probeerde Hijs nog wel de tiende er in te prikken maar gelukkig voor de Panters bleef het bij 9-2.
Morgen gaat Hijs op bezoek bij Mechelen en krijgen de Panters het Belgische Herentals op bezoek.

Alan van Bentem Foto: Robert Bos