Mechelen verslaat Den Haag in overtime, 12 goals bij Panters-HYC

Drie wedstrijden op zaterdag 5 februari in de Bene League. Den Haag liet zich verrassen door Mechelen in overtime. Herentals wint op bezoek in Zoetermeer en Heerenveen verslaat Liège in overtime.

Mechelen Golden Sharks – UltimAir Hijs Hokij 3-2 OT

Den Haag begon prima aan de wedstrijd door na vier minuten al de 1-0 binnen te schieten. Stace van Bentem kon doeltreffend afronden op een pass van Jasper Kick. Halverwege de eerste periode was het de Fin Kim Miettinen die de stand gelijk trok. Hij ronde een puike assist van Samuel Blanchet af. Dat bleek ook de tussenstand na de eerste periode.

In de tweede periode hielden beide goalies hun doel schoon. Terwijl beide teams een keer een powerplay kregen konden een man meer ook niet het verschil maken. In de laatste periode was het juist wel de powerplay die het verschil maakte. Terwijl aan het begin van de derde periode Mechelen met een dikke minuut 5-on-3 niet wist te scoren deed Den Haag dat wel. Op de powerplay wist captain Stace van Bentem het net te vinden. Hij wist de goed keepende Mike Gysbrechts te verslaan. Twee minuten voor tijd pakte Levi Boer voor HIJS nog een hooking penalty. In de daaropvolgende powerplay wist Mechelen in de slotminuut de stand naar 2-2 te tillen. Samuel Blanchet versloeg zijn landgenoot Brett Magnus en zorgde zo voor overtime.

In overtime was het Marek Ziarny die voor het extra punt zorgde van de Golden Sharks.

#20 Marek Ziarny Foto: Robert Bos

Zoetermeer Panters – Heylen Vastgoed HYC 4-8

Gisterenavond ook op het programma in de Silverdome Zoetermeer tegen Herentals. In het begin van het seizoen speelde ze vriendschappelijk tegen elkaar waar de Panters nipt verloren na een ruime voorsprong. Dat beloofde wat voor vanavond. De Belgen kwamen al na twee minuten op voorsprong door een goal van Arne Vervoort. Bijna drie minuten later scoorde Joy Turpijn via een afstandsschot die keeper Kevin van Looveren niet goed pakte waardoor de puck langzaam in het doel verdween. Nog geen minuut later omspeelde Ethan Skinner de Zoetermeerse goalie Tomislav Hrelja en zette zo de 1-2 op het scorebord.

Zes minuten later ging de puck snel over meerdere schijven en zo werd Michael van Rijswijk goed vrijgespeeld en kon hij de 2-2 aantekenen. In minuut dertien was er een schot van rechts waardoor Ethan Skinner zijn tweede goal kon scoren en zo de 2-3 neerzetten. Ongeveer een minuut voor tijd was er nog een scrimmage voor het Panters goal en kon Jef van den Bosch het laatste tikje geven en werd de eerste periode afgesloten met een 4-2 voorsprong voor Herentals.

In de tweede periode scoorde na anderhalve minuut via een shorthanded Nick Verschuren de 2-5 en leek het verzet van Zoetermeer Panters gebroken. In minuut 29 ging Ferenc Kocsis alleen op de keeper af en scoorde 3-5. Door een foute pass kon Nick Verschuren de 3-6 aantekenen en twee minuten later werd het door Ryan Shaw zelfs 3-7. Toch werd het nog heel even spannend en via een mooie aanval vanaf links werd er vanaf rechts weer gescoord door Ferenc Kocsis en bracht daardoor de eindstand in de tweede periode op 4-7.
In de derde periode waren er wat kansen aan beide kanten maar er werd na elf minuten nog één keer gescoord door Ethan Skinner via een powerplay goal hij maakte daarmee zijn hattrick compleet. Het restant van de wedstrijd werd het niet echt spannend meer en is de eindstand 4-8 gebleven.
#19 Ethan Skinner Foto: Robert Bosch

Unis Flyers Heerenveen – Liège Bulldogs Ice Hockey Club 3-2 OT

Binnen 3 minuten stond er al 1-1 op het scorebord. Eerst was er een grote kans voor Heerenveen maar op de uitbraak twee tegen een wist Bryan Kolodziejczyk de geheel vrijstaande Bryan Henry te vinden en die tekende voor de openingstreffer. Roope Nikkila kon een afstandschot van Mark Hoekstra van richting veranderen en zo de 1-1 aantekenen.

In de tweede periode kon alleen Heerenveen scoren. Op de powerplay was het Jasper Nordemann die de 2-1 maakte. Na veertig minuten ijshockey was de stand 2-1 in het voordeel van de Flyers. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wisten de mannen uit Wallonië de stand gelijk te trekken. Puck verlies door Viktor Nordemann aan de boarding zorgde ervoor dat de Belgen de stand naar 2-2 konden tillen doordat Bryan Henry dat buitenkansje niet liet liggen en zijn tweede van de avond scoorde. Dat was ook de tussenstand na zestig minuten. In overtime kreeg Liège nog een penalty voor holding door Tomas Trnka en daar profiteerde de Friezen van. Riku Pitkanen werd het goudhaantje voor Heerenveen. Bulldogs coach Uli Eugen was het absoluut niet eens met de straf en liet dat blijken ook aan de officials en hij kreeg nog een game misconduct voor abuse off officials.