Tilburg Trappers verslaan Hammer Eisbären in fysiek duel

Jowin Ansems. Foto: Arie Leeuwesteijn

Dinsdagavond 1 Februari 2022 was er op Stappegoor de wedstrijd in de Oberliga Nord tussen Tilburg Trappers en Hammer Eisbären. het werd een fysiek duel met aardig wat straffen, een match penalty en een overwinning voor de Trappers.

Tilburg Trappers – Hammer Eisbären 5-2

De wedstrijd begon slecht voor de Trappers doordat er vlak bij het doel van Jowin Ansems. Puck verlies werd geleden door Alexei Loginov aan Jesse Roach. En die zorgde ervoor dat Kyle Brothers in de korte hoek kon scoren.

tekst gaat verder onder de video

Even later verwerkte Jowin Ansems  een afstandsschot tegen de lat en die viel voor de lijn op de grond. De Eisbären claimde een goal, maar het was geen goal, en er was tevens afgefloten voor off-side. Oordeel zelf.

In het vervolg van de eerste periode kregen vooral de Tilburgers meerdere mogelijkheden maar de Hammer goalie Daniel Filimonow hield zijn doel verder aardig schoon. Zelfs anderhalve minuut 5-on-3 konden de Tilburgers niet benutten.

Veel powerplay in tweede periode

Aan het begin van de tweede periode was er nog een dikke drie minuten powerplay omdat Jesse Roach vier minuten kreeg aan het eind van de eerste periode voor een high sticking bij Brett Bulmer. Tilburg kon het niet heel goed uitspelen want de kansen die ze kregen werden gestopt door Filimonow of gewoon gemist. De eerste powerplay voor Hammer kregen ze omdat Jordy van Oorschot een interference penalty kreeg.

De Duitsers konden daar ook niet van profiteren. Ze kwamen in de overtalsituatie tot één afstandsschot wat kon worden gestopt. Halverwege de tweede periode kregen de Eisbären een vijf minuten powerplay. Omdat Max Hermens naar de kleedkamer werd gestuurd voor een check to the head. Twee grote kansen voor de Duitsers werden gestopt door Jowin Ansems en toen Tilburg compleet was in minuut 35 was het Bartek Bison die een one timer losliet die insloeg als een granaat in het Duitse net. Brett Bulmer scoorde vlak voor het einde van de tweede periode ook nog de 3-1.

tekst gaat verder onder de video’s

Twee goals Reno de Hondt

De derde periode begon voor de Trappers met een powerplay. Meteen bij de face-off werd er een high sticking geconstateerd. Het was al de vijfde keer. Al zal na afloop Trappers coach Dave Livingston niet tevreden zijn met de uitvoering want alle twaalf minuten powerplay het leverde geen enkele goal op. Over de penalty kill zal hij beter tevreden zijn. Het spel werd steeds fysieker van de Eisbären maar de Trappers antwoordde met het enige medicijn wat daar tegen helpt namelijk een goal maken. In de vijftigste minuut maakte Reno de Hondt de 4-1. Een afgeslagen puck kwam bij Kilian van Gorp en die vond de vrijstaande de Hondt.

Waar hij in de tweede periode nog een gigantische kans mistte schoot hij nu wel raak. De Duitsers konden toch nog juichen. Een aanval opgezet door de oude bekende Kyle Brothers kwam in de rebound weer bij hem terecht. En hij scoorde zijn tweede goal van de avond.

Reno de Hondt dacht ik wil er ook twee. En vanaf de neutrale zone schaatste hij op snelheid naar het Duitse doel en haalde feilloos uit. De secondary assist kwam van goalie Jowin Ansems.

Na de wedstrijd spraken wij met Tilburg goalie Jowin Ansems, Tilburg coach Dave Livingstone en aanvaller Kyle Brothers van de Eisbären. Of vrijdag de wedstrijd tegen Rostock doorgaat is nog maar de vraag. Zie het bericht van Rostock.