Sprong scoort en wint van Pittsburgh, Arizona verrast Colorado

Dag 110 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder Daniel Sprong die twee penalty’s krijgt waardoor Pittsburgh twee keer kan scoren. Sprong scoorde de 3-3. Koploper Colorado de achtien game winning streak in eigen huis gestopt ziet worden door Arizona en de Rangers verslaan de Panthers. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Seattle Kraken 3-2

In minuut vijftig scoorde David Pastrnak de 3-2 op de powerplay. Het was zijn tweede powerplay goal van de avond. Joonas Donskoi scoorde zijn eerste goal voor de Kraken.

Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks 3-2 OT

Victor Hedman scoorde voor de Lightning in overtime de game winner met een strakke wrister.

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 1-7

Vier punten voor Leaf Mitch Marner mooi verdeeld tussen twee goals en twee assists.

New York Islanders – Ottawa Senators 4-1

Ilya Sorokin pakte 26 schoten voor de Islanders. Ottawa kwam op 0-1 maar vier unanswered goals deden het voor de Islanders.

New York Rangers – Florida Panthers 5-2

De vier game winning streak van Florida is gestopt door Igor Shesterkin die die 34 saves maakte en Chris Kreider die twee keer scoorde voor de Rangers.

Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 3-1

De tweede overwinning op een rij voor de Flyers. James van Riemsdijk scoorde in minuut 56 de game winner.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 3-4 OT

Capitals goalie Ilya Samsonov moest al na zes minuten invallen aangezien Vitek Vancek er met een blessure af moest. Hij stopte 43 schoten. Daniel Sprong scoorde de 3-3. Het was ook zijn enige schot op het doel. Hij had dik dertien minuten ijstijd.

Nashville Predators – Vancouver Canucks 4-2

Goalie Juuse Saros pakte zijn honderdste overwinning met Nashville. Filip Forsberg scoorde twee keer.

Dallas Stars – Calgary Flames 3-4

Binnen vijf minuten een achterstand van 3-1 omdraaien naar een 4-3 overwinning. Dat deden de Flames. Andrew Mangiapane, Johnny Gaudreau en Oliver Kylington zorgde voor de winst.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 2-3 SO

Arizona goalie Scott Wedgewood zorgde mede voor de winst hij stopte 38 schoten. Koploper in de NHL Colorado zag zijn winning streak van achttien thuiswedstrijden op een rij gestopt worden. Alex Galchenyuk scoorde zijn eerste van het seizoen voor de Coyotes en de game winning shootout.

Vegas Golden Knights – Buffalo Sabres 5-2

Golden Knights Jonathan Marchessault en Mark Stone scoorde ieder een goal en gaven een assist. Alex Tuch scoorde voor de Sabres tegen zijn oude team.