Caps met Sprong verliezen van Oilers, eerste shutout Seattle


NHL FAce

Dag 111 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Daniel Sprong die zonder Alexander Ovechkin (moest aantreden tegen de Edmonton Oilers. Voor het eerst in dertien jaar wistten de Oilers te winnen in Washington. Seattle pakte zijn eerste shutout met een 3-0 overwinning bij de Islanders en ook de Blackhawks liepen tegen een shutout aan van Minnesota. Al ging het op social media vooral over Blackhawks eigenaar Rocky Wirtz.


Later kwam hij nog met een verklaring.

Komend weekend is het All Star Weekend in Vegas. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Sprong scoort en wint van Pittsburgh, Arizona verrast Colorado

Detroit Red Wings – Los Angeles Kings 3-5

Twee goals van Phillip Danault hielpen de Kings aan de overwinning.

Washington Capitals – Edmonton Oilers 3-5

Zonder Alexander Ovechkin bleek vooral de powerplay een manko. Zes minuten een man meer en dan geen enkel schot op doel produceren. De Oilers begonnen prima met drie goals in de eerste vijf minuten. Washington vocht terug tot 3-3 maar twee goals in de laatste vier minuten van Ryan Nugent-Hopkins waarvan een shorthanded brachten de Oilers hun vijfde winst in zes wedstrijden. Daniel Sprong had een dikke zestien minuten ijstijd en kwam tot een schot op doel.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 0-5

Chicago goalie Marc -Andre Fleury werd na de 0-5 naar de kant gehaald. De doelman aan de andere kant Cam Talbot stopte alle dertig schoten van de Blackhawks.

Arizona Coyotes – Calgary Flames 2-4

De Flames vuurde vijftig schoten op het doel van Karel Vejmelka en hij wist er 46 te stoppen. Beste man voor Calgary was Blake Coleman met twee goals en een assist.

New York Islanders – Seattle Kraken 0-3

De eerste shutout voor Seattle. Goalie Philipp Grubauer hoefde maar negentien schoten te stoppen. Drie goals in de laatste periode zorgde voor de winst. Jared McCann had een goal en een assist.

Previous Sprong scoort en wint van Pittsburgh, Arizona verrast Colorado
Next Slordig Trappers wint in overtime van Eisbären