Trappers boekt ruime overwinning op Hammer, Oberliga-debuut Jowin Ansems


Zondagavond 16 januari, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal stond de uitwedstrijd tegen Hammer Eisbären op het programma. Na een ruime overwinning op Moskitos Essen afgelopen vrijdag waren de mannen erop gebrand om er een zes punten weekend van te maken. Tevens was vandaag het Oberliga-debuut van goalie Jowin Ansems. Wel moest Trappers het vandaag doen zonder Noah Müller en Ties van Soest. De wedstrijd eindigde in een ruime 3-8 overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Sprong wint met Caps, Florida dendert door met negen goals

TILBURG TRAPPERS-HAMMER EISBÄREN 3-8

Trappers kwam lekker fel uit de startblokken, waarop Hammer zich niet echt een houding kon geven. Uiteindelijk kon de thuisploeg meerdere keren aanvallen maar Jowin Ansems kon de pucks prima stoppen en hield Tilburg daarmee op de been. Maar datzelfde deed goalie Daniel Filimonow voor Hammer. Er hing een gespannen sfeer wat voor twee opstootjes zorgde. Na slecht zeven minuten spelen had Trappers al vier keer 2 minuten straf gekregen. Een paar minuten voor het einde werd er gescoord. De 0-1 werd gemaakt door Diego Hofland. Een halve minuut later kon Kevin Bruijsten de 0-2 op zijn naam laten zetten. Vervolgens werd er dertien seconden voor het einde in de powerplay door Max Hermens de 0-3 naar binnen geschoten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Max Hermens. Foto: Dirk Unverferth

Doelpuntrijke periode

De tweede periode begon goed voor de ijsberen. In de eerste minuten werd tijdens de powerplay de 1-3 gemaakt door Fabian Calovi. Enkele tellen later werd de 2-3 gemaakt, ditmaal door David Trivellato. Een minuut verder kwam Trappers weer terug door de 2-4 te maken, afkomstig van de stick van Brett Bulmer. Later in de periode werd tijdens de Duitse powerplay de 3-4 naar binnen geschoten door Chris Schutz. Vlak voor het einde werd er bijna twee keer gescoord door Tilburg, de ene keer werd de goal verschoven en de andere keer was de buzzer al gegaan.

Nog meer doelpunten

Snel scoren leek wel een ding te zijn deze avond. Er werd namelijk al na anderhalve minuut gescoord. De 3-5 was afkomstig van Raymond van der Schuit, die de goalie volledig verraste met zijn schot.

Tekst gaat verder onder de foto.

Raymond van der Schuit Foto: Barend Hoogteijling

Ook Reno de Hondt mocht een doelpunt op het scorebord erbij zetten, 3-6. Daarna kwam de tweede treffer van Bulmer van de avond, de 3-7 tikte hij in een bovenhoek naar binnen. Ook de jonge garde kwam tot scoren. Tijn Jacobs schoof de 3-8 keurig naar binnen.

Brett Bulmer werd verkozen tot Man Of The Match. Voor komende dinsdag is de thuiswedstrijd tegen EG Diez-Limburg verplaatst naar dinsdag 15 februari. Komende vrijdag speelt Trappers uit tegen Herner EV Miners.

 

Previous Sprong wint met Caps, Florida dendert door met negen goals
Next Spannende avond in Mechelen, Herentals en Heerenveen winnen