Trappers verslaan Moskitos, shutout Leeuwesteijn


Foto: Arie Leeuwesteijn

Vrijdagavond 14 januari, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal stond de wedstrijd tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen op het programma. Na het overtime verlies tegen Hannover Indians afgelopen zondag waren de mannen er weer op gebrand om te punten binnen te slepen. Wel moest Trappers het nu doen zonder Noah Müller, Ties van Soest en Kevin Bruijsten. De wedstrijd eindigde in een 6-0 overwinning voor Trappers en een shutout voor goalie Ruud Leeuwesteijn. Hij stopte alle 23 schoten van Essen.

LEES OOK: Nederlaag Carolina tegen Columbus, Florida nu koploper

Tilburg Trappers- ESC Wohnbau Moskitos Essen 6-0

Tilburg kende een vlammende start. Na slechts 50 seconden lag de puck in het netje, afkomstig van de stick van Jordy VerkielReno de Hondt kwam dichtbij scoren maar goalie Marvin Frenzel stond hem in de weg. Later was het dan toch raak. In een ondertal situatie schoot Brett Bulmer de 2-0 binnen.

tekst gaat verder onder de foto

Brett Bulmer Foto: Arie Leeuwesteijn

Vervolgens leek Diego Hofland de 3-0 te maken maar de puck ging via de paal niet de goal in. Daarna lukte het Bartek Bison wel, hij schoof de 3-0 keurig naar binnen. Snel daarop volgend resulteerde een ongelukkige botsing ervoor dat goalie Marvin Frenzel noodgedwongen op een brancard van het ijs af ging. Zijn vervanger Fabian Hegmann kwam daarmee in de goal te staan.

Evenwichtige periode

In het begin van de periode liet Trappers zich weer van de gevaarlijke kant zien. Brett Bulmer kwam bijna weer tot scoren. Maar ook Essen wist hier en daar een aanval op te starten. Voor hen was goalie Ruud Leeuwesteijn een sta-in-de-weg, alle pucks wist hij tegen te houden. Toch wist oud-Trappers speler Mitch Bruijsten af en toe gevaarlijk dichtbij te komen voor de Moskitos.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Toen het tijd was voor de eerste Tilburgse powerplay van de wedstrijd was het echter Essen die als eerste kon aanvallen. Hoewel de tweede periode minder eenrichtingsverkeer was dan de eerste periode werd er niet gescoord.

Shutout

De derde periode begon redelijk voor Essen. Terwijl ze nog een powerplay situatie hadden passeerde de puck Leeuwesteijn bijna. Toch was het later toch Tilburg die scoorde. Delaney Hessels schoot de puck op goal maar ging er niet in, waarna Bison de rebound erin schoot, 4-0. Ook Giovanni Vogelaar kon bijna een doelpunt op zijn naam laten zetten maar Hegmann liet uitstekend goalie werk zien. Met nog een paar minuten te gaan lukte het Diego Hofland ook om te scoren, 5-0. Enkele seconden voor het einde viel de 6-0 nog via een rebound van Raymond van der Schuit.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Bartek Bison werd verkozen als Man Of The Match. Voor komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Hammer op het programma.

Previous Nederlaag Carolina tegen Columbus, Florida nu koploper
Next Den Haag en Zoetermeer verslaan Herentals en Mechelen