Trappers verliezen in overtime van Hannover Indians


Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de deceptie tegen Saale Bulls Halle moest er eigenlijk gewonnen worden tegen Hannover Indians om de tweede plaats in het bezit te houden. Het leek wel een play-off wedstrijd waar alles in zat. Helaas lukte de Trappers niet om te winnen en in overtime werd er verloren van de Indians.

LEES OOK: Sprong mist shootout, Dallas stopt win streak Pittsburgh

Tilburg Trappers – Hannover Indians 4-5 OT

Vanaf de eerste puck drop was het Tilburg wat de klok sloeg. Tien minuten lang was Tilburg de bovenliggende partij. Maar de jonge 20-jarige Italiaanse Hannover doelman David Miserotti-Böttcher was niet op een fout te betrappen. En dus was het Hannover wat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Op assist van oud Tilburg speler Parker Bowles prikte Igor Bacek de 0-1 achter Ruud Leeuwesteijn.

tekst gaat verder onder de video

Puckverlies van eerst Brett Bulmer en daarna Alexei Loginov werd wederom afgestraft door een assist van Parker Bowles en een goal van Igor Bacek.

tekst gaat verder onder de video

Dat was ook de ruststand na de eerste periode. De schotverhouding was 10-7.

Uitstekende start van tweede periode

Binnen 33 seconden stond de 1-2 op het scorebord. Op een voorzet vanaf links door Max Hermens kon Raymond van der Schuit toeslaan. Hij verraste de Indians goalie doordat hij tussen de benen van verdediger Nicolas Turnwald raak schoot.

tekst gaat verder onder de video

Vier minuten later was het al gelijk. Eerst schoot Mickey Bastings op de paal en uit de daarop volgende aanval schoot Jonne de Bonth de puck hoog op doel en Kevin Bruijsten kon de puck via zijn stick van koers veranderen en zo de goalie verrassen.

tekst gaat verder onder de video

En zelfs 44 seconden later pakte Tilburg brutaal de leiding. Een mooie Tic-Tac-Toe goal. Brett Bulmer bouwde op, Jordy Verkiel gaf strak voor en Max Hermens kon hem in het lege doel tikken.

tekst gaat verder onder de video

Net over halverwege de wedstrijd kwamen de Indians op 3-3. Vanuit een face-off werd de puck hard ingeschoten door Nicolas Turnwald en Ruud Leeuwesteijn verkeek zich op het schot en via zijn handschoen viel de puck binnen. Dat was ook de tussenstand na veertig minuten. De schotenverhouding was 14-12.

tekst gaat verder onder de video

Scheidsrechterlijke dwaling in overtime?

De derde periode begon met een 5-on-3 doordat Delaney Hessels en Brett Bulmer vlak achter elkaar straffen pakte aan het eind van de tweede periode. Dat werd afgestraft door Hannover Indians aan het begin van de derde periode want Branislav Pohanlka schoot in de winkelhaak short side en liet Ruud Leeuwesteijn kansloos.

tekst gaat verder onder de video

70 seconden later was het alweer gelijk. Op de powerplay vond Max Hermens Jordy Verkiel die de puck compleet vrijstaand in het lege doel kon schuiven.

tekst gaat verder onder de video

Qua kansen was het een mindere periode als de tweede. Het was wel vrij gelijk opgaand schotenverhouding 8-7. Het duel zou dus beslist worden in overtime. Eerst gebeurde er een overtreding op Max Hermens maar er werd niet afgefloten. Daarna konden de Indians toeslaan. Op de rebound was het Jayden Schubert die de game winner binnenschoot. Het was alweer de derde nederlaag in vijf wedstrijden voor de Tilburgers.

tekst gaat verder onder de video

Na de wedstrijd spraken wij Parker Bowles van Hannover Indians en Brett Bulmer van Tilburg Trappers.

Previous Sprong mist shootout, Dallas stopt win streak Pittsburgh
Next St. Louis doet Houdini ontsnapping tegen Dallas