Sprong mist shootout, Dallas stopt win streak Pittsburgh

Dag 86 van de NHL bracht ons vijftien elf wedstrijden waaronder Daniel Sprong die met zijn Washington een 2-0 voorsprong verspelen en in de shootouts verliezen van Minnesota. Dallas de tien game winning streak beëindigd van Pittsburgh en waarbij Florida Carolina verslaat in overtime. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 2-5

Twee goals voor David Pastrnak en Brad Marchand deden het voor de Bruins.

Philadelphia Flyers – San Jose Sharks 2-3 OT

Twee goals van James van Riemsdijk betekende een 2-0 voorsprong voor de Flyers. Twee van Tomas Hertl werd 2-2. En in overtime maakte Hertl zijn natural hattrick compleet.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 3-4 OT

Anthony Duclair scoorde de game winner in overtime voor Florida en stopte daarmee de vijf game winning streak van Carolina.

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 4-3

Na veertig minuten was het 3-3 en Oliver Bjorkstrand scoorde de 1-0 en de game winner in minuut 54.

Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 3-2

Na zes minuten stond het 0-2, daarna waren het drie unanswered goals voor Dallas waarvan de laatste twee in een tijdsbestek van 74 seconden vijf minuten voor tijd. Roope Hintz werd matchwinnaar.

Minnesota Wild – Washington Capitals 3-2 OT

Washington goalie Zach Fucale pakte gelijk een NHL record door pas na 138 minuten een goal te incasseren sinds de start van zijn NHL-carrière. En maakte een wereldredding.

Mats Zucarello scoorde de 2-2 voor Minnesota een halve minuut voor tijd. Daniel Sprong kwam tot vier schoten in precies dertien minuten ijstijd. En zijn shootout werd gestopt door Wild goalie Kaapo Kahkonen.

Winnipeg Jets – Seattle Kraken

Colorado Avalanche – Toronto Maple Leafs 5-4

Na een kwartier was het 0-3 en werd Avalanche goalie Darcy Kuemper vervangen door Pavel Francouz. Na zestig minuten was het 4-4. En in overtime was het Devon Toews die de game winner binnen schoot.

Edmonton Oilers – New York Islanders

Arizona Coyotes – Nashville Predators 2-4

Nashville goalie Juuse Saros stopte 38 schoten en hielp zijn team daarmee aan de elfde overwinning in dertien wedstrijden.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 1-2

De terugkeer van Marc Andre Fleury in Vegas leverde door dertig reddingen een overwinning op voor Chicago tegen zijn oude club.

Anaheim Ducks – New York Rangers1-4

Na veertig minuten was het 1-1 maar drie unanswered goals van de Rangers werden de Ducks te machtig. Jared Tinordi scoorde zijn eerste goal als een Ranger.

Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 4-0

Detroit had niets in te brengen tegen de Kings. Goalie Cal Petersen pakte een shutout door alle 21 schoten van de Red Wings te pakken.