Den Haag en Zoetermeer verslaan Herentals en Mechelen

De Bene League is weer begonnen. Twee Nederland – België wedstrijden waarbij Nederland aan het langste eind trok. Den Haag en Zoetermeer versloegen respectievelijk Herentals en Mechelen. Beide winnende goals vielen in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

Zoetermeer Panters – Mechelen Golden Sharks 5-4

Na de eerste periode was er al vijf keer gescoord in de Silverdome. Drie keer voor de thuisclub en twee keer door de gasten uit Mechelen. Harley Verkroost op de powerplay en debutant Mike Collard zorgde voor de 2-0 tussenstand. Ook op de powerplay scoorde Mick op de Beeck de aansluitingstreffer maar nog geen dikke minuut later was het Tobie Collard met de 3-1 voor Zoetermeer.

Tobie Collard Foto: Robert Bos

Sandro Bosmans zorgde voor de tussenstand van 3-2 na de eerste twintig minuten.

Halverwege de wedstrijd was het Berry Donders die wederom met een mannetje meer op het ijs de Panters op een 4-2 tussenstand zette. In een tijdsbestek van drie minuten zorgde de Golden Sharks ervoor dat men met een gelijke stand de tweede pauze in kon gaan. Ben van den Bogeart scoorde op assist van Marek Ziarny de 4-3 en op de powerplay was het captain Vadim Gyesbreghs wederom op assist van Ziarny die de 4-4 aan kon tekenen.

Beide ploegen kregen genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het was

Zoetermeer die vier minuten voor tijd via de debutant Mike Collard de drie punten kon toevoegen aan het totaal. Op assist van Joy Turpijn wist hij de Mechelse goalie Mike Janssen te passeren.

UltimAir Hijs Hokij – Heylen Vastgoed HYC 4-3

De laatste wedstrijd voor de winterbreak in de Uithof was HIJS tegen HYC. En de eerste wedstrijd na de break is dezelfde. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en dat bleek wederom want het werd een spannende wedstrijd.

De eerste periode was een aantrekkelijke periode waar Herentals op 0-1 kwam door een foute pass van Bjorn Borgman. Die door het midden wilde uitverdedigen en zo in de stick van een speler van Herentals kwam. Nick Verschuren nam het cadeautje graag aan. Een paar minuten later werd het 0-2 door Lowie Cuylaerts die een schot vanaf de blauwe lijn losliet. Waarbij de Haagse goalie Brett Magnus door vier spelers het zicht werd ontnomen. Goed doorzetten van Adam Logozzo die achter zijn eigen drop in het aanvalsvak aanging. En met een draaibeweging werd van dichtbij Herentals goalie Kevin van Looveren geklopt. En werd de stand 1-2 en dat was de tussenstand na de eerste periode.

In tweede periode werd er wat feller gespeeld waardoor er meerdere straffen vielen. En er daardoor meer ruimte kwam op het ijs. Vanuit het niets was er een pass van Bjorn Borgman van achter op Joey Oosterveld. Waardoor hij alleen op de keeper kon afgaan en met een backhand-forehand move de 2-2 maakte. De wedstrijd ging nu ook steeds meer op en neer en door een hele snelle uitbraak kwam Herentals weer op voorsprong 2-3. Nick Verschuren verraste de Haagse goalie met een schot in de bovenhoek. Na wat opstootjes en straffen werd de tweede periode afgesloten met een 2-3 tussenstand.

Botte pech

De derde periode was al even bezig toen Herentals de 2-4 maakte maar door high sticking van Emiel Goris werd de goal afgekeurd.

still uit live verslag HYC tv

Daardoor kwam er weer wat geloof in het Haagse team van coach Chris Eimers en ging men op jacht naar de gelijkmaker. En die gelijkmaker kwam er, op naam van Mike van Oeveren die een mooie assist van Jay Huisman vanaf rechts naar het midden en daarmee kon van Oeveren de 3-3 op het scorebord zetten. Een paar minuten voor tijd ging Bjorn Borgman er op links van door en gaf een strakke pass voor de goal langs op de inkomende Jay Huisman die daarmee de 4-3 aan kon tekenen. Door een straf van Jasper Kick werden de laatste 24 seconden nog even spannend maar de punten bleven in Den Haag.

Uitspraak tuchtcommissie

Vrijdag 14 januari besliste de tuchtcommissie in het voordeel van Heerenveen. Dat de eerste twee wedstrijden die werden gewonnen wel degelijk geldig waren. En Unis Flyers krijgt er dus zes punten bij. Terwijl Den Haag en Geleen er drie moeten inleveren.