Nederlaag Carolina tegen Columbus, Florida nu koploper


Face-Off IJshockey NHL

Dag 91 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder drie met een shutout. Door de nederlaag van Carolina pakt Florida de leiding in de NHL weer over met 0.001 punt volgens de coëfficiënt lijst. Florida .736 Carolina .735 en derde is Tampa met .705. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Arizona verslaat Toronto, vijf punten voor Dallas Joe Pavelski

Boston Bruins – Philadelphia Flyers 3-2

Boston goalie Tuukka Rask kwam terug van zijn pensioen en stopte 25 schoten. David Pastrnak scoorde een hattrick.

Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 0-3

De vierde nederlaag op een rij voor Detroit en Jets goalie Connor Hellebuyck pakte een shutout door 33 saves te maken. Het is zijn tweede van het seizoen. Andrew Copp scoorde twee goals.

Tampa Bay Lightning – Vancouver Canucks 4-2

In de derde periode maakte Tampa het verschil met een goal door Boris Katchouk en Brayden Point. Al wel de derde nederlaag in vier wedstrijden voor Vancouver onder Bruce Boudreau.

New York Islanders – New Jersey Devils 3-2

De Battle of the Hudson River werd gewonnen door New York Islanders. Het leek op een overtime uit te draaien maar Mathew Barzal dacht daar anders over en scoorde de game winning goal.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 0-6

Een shutout voor Columbus goalie Elvis Merzlikins die alle 31 schoten van Carolina pakte. Columbus scoorde drie goals in de derde periode in een span van 67 seconden.

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 3-2 OT

Er was een controversiële goal in overtime gescoord door Philipp Kurashev voor de Blackhawks.


St. Louis Blues – Seattle Kraken 2-1

De achtste nederlaag op een rij voor Seattle. St. Louis scoorde twee keer in de derde periode door Robert Thomas en Pavel Buchnevich.

Nashville Predators – Buffalo Sabres 1-4

Voor het eerst in zeven wedstrijden weten de Sabres weer eens te winnen. Mede dankzij goalie Aaron Dell die 29 saves maakte.

Calgary Flames – Ottawa Senators 1-4

Ottawa goalie Matt Murray wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij maakte 27 saves. Nick Paul scoorde twee keer en voor de Flames is het de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins 6-2

Drie goals binnen 83 seconden werden de Penguins te machtig om stand te houden tegen de Kings. Anze Kopitar scoorde twee goals en gaf een assist.

San Jose Sharks – New York Rangers 0-3

Rangers goalie Igor Shesterkin pakte zijn derde shutout van het seizoen. Hij stopte alle 37 schoten van de Sharks. Chris Kreider scoorde zijn tweehonderdste goal en dat was zijn eerste NHL-goal shorthanded .

Previous Arizona verslaat Toronto, vijf punten voor Dallas Joe Pavelski
Next Trappers verslaan Moskitos, shutout Leeuwesteijn