Spannende avond in Mechelen, Herentals en Heerenveen winnen


Voor de Bene League werd het een spannende avond in Mechelen die de Mechelaren afsloten met winst tegen Liege. Herentals had geen moeite met Leuven en Heerenveen versloeg Geleen.

LEES OOK: Trappers boekt ruime overwinning op Hammer, Oberliga-debuut Jowin Ansems

Mechelen Golden Sharks – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 5-4

In de eerste periode pakte de mannen uit Wallonie veel straffen en dat werd afgestraft door Mechelen. Na acht minuten op een 5-on-3 door straffen van Bryan Henry en Boet van Gestel. Was het de Finse import Kim Miettinen die uithaalde en door een screen van spelers Liege goalie Troy Passingham verraste. Halverwege de eerste periode werd captain Jordan Paulus met een match penalty voor een check to the head naar de kleedkamers gestuurd.

In de laatste minuut van de eerste periode was het goed doorzetten door Alexandre Bremer en Andy Kolodziejczyk en laatsgenoemde kon de reeds liggende Mechlse goalie Mike Gysbrechts verschalken.

Halverwege de wedstrijd pakte Liege de voorsprong. De 2-1 werd gemaakt door Mitch Cook. Een breedtepass van Bryan Kolodziejczyk op maat betekende dat Mitch Cook de verre hoek kon uitzoeken.

De Mechelaren lieten zich niet uit het veld slaan. Echter was in de tweede periode Liege de betere maar goalie Mike Gysbrechts hield goed stand. De 2-2 kwam uit de lucht vallen. Maar was van grote schoonheid. Op snelheid won Samuel Blanchet een duel en schoot onhoudbaar in de winkelhaak.

Nog voor het eind van de tweede periode herstelde Liege de voorsprong. Wederom Mitch Cook die zijn tweede scoorde. Op snelheid ging hij langs de verdediger en draaide van buiten naar binnen en scoorde de 3-2.

Zou in de laatste twintig minuten Liege de voorsprong kunnen vasthouden?

Na vijf minuten was het Stefaan Swennen die een schot van Kim Miettinen vanaf de blauwe lijn vlak voor de Bulldogs goalie van richting veranderde en zo de 3-3 op het bord zette.

Mitch Cook maakte zijn hattrick compleet door de Bulldogs op een 4-3 voorsprong te zetten. Hij ging buitenom twee verdedigers en sloeg toe in de korte hoek bij de Mechelse goalie.

Mechelen rechtte de rug en zette nogmaals vol aan. Nog geen halve minuut later lag de 4-4 in het net van Liege. Een korte scrimmage in de doelmond zorgde ervoor dat de puck bij Timo Dewin belandde en kon de puck in de lege hoek schuiven.

De winnende werd gemaakt door Samuel Blanchet die shorthanded op volle snelheid vanaf het eigen verdedigingsvak opstoomde en niemand kon hem achterhalen en scoorde stick side bij Troy Passingham. Voor de wedstrijd had Blanchet gezegd in de jeugd heb ik tegen Troy gespeeld en weet waar ik bij hem moet scoren. Een ding is zeker dat heeft hij waargemaakt. Mechelen won dus en Liege coach Uli Eugen zal moeten puzzelen voor de wedstrijd vrijdag in Den Haag tegen HIJS. Liege miste vijf spelers.

Yoran de Smet door Covid-19. Cas Staps en Lester Brown waren geblesseerd en Oscar Delbrassine en Mathias Balhan hadden examens. Naast de vijf die ontbraken komen daar nu Jordan Paulus en Alexandre Bremer bij die er niet bij zijn. Na de wedstrijd hadden wij een interview met Liege coach Uli Eugen kort over de wedstrijd en zijn deelname aan de Olympische Spelen 40 jaar geleden in Lake Placid en de winnende coach Danny Gyesbreghs.

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 3-5

Twee shorthanded goals en een op gelijke sterkte in de eerste periode betekende 0-3. Aldo van Aalderen met de 1-0, Riku Pitkanen met de 2-0 en Roope Nikkila met de 3-0 brachten Heerenveen na twintig minuten al op een ruime voorsprong. Nog geen twintig seconden na de start van de tweede periode werd het 4-0 door een goal van Lennart Vosmer. Net na het middelpunt van de wedstrijd scoorde Lukasz Bartak twee keer voor Geleen binnen zeventien seconden.

Lukasz Bartak Foto: RobCreemers.com

Na de tweede break waren het weer de Friezen die de score uitbreide. Dave van den Bos scoorde de 5-2. Het slotakkoord was voor de Limburgers. Mordy Munichman scoorde de 3-5 en zette daarmee de eindstand op het scorebord.

Heylen Vastgoed HYC – Chiefs Leuven 7-3

Op het Netepark schoot Heylen zonder de imports dit keer uit de startblokken. Nick Verschuren scoorde een loepzuivere hattrick. En op de powerplay was het in de negentiende minuut Jordy van Dyck die in de eerste periode al de 4-0 op het bord zette. In de tweede periode maakte de Leuvense goalie Wouter Peeters het HYC wat lastiger om te scoren. Alleen Ben Coolen wist te scoren in minuut 38. In de laatste periode was het wederom Nick Verschuren die scoorde hij zette met zijn vierde goal het Netepark op zijn kop.

Nick had een zes punten avond want hij gaf bij de andere goals de assist. Mitch Morgan was vier keer de aangever bij de vier goals van Verschuren. In de laatste periode wist Leuven eindelijk wat terug te doen. Alec James zorgde dat HYC goalie Arne Waumans geen shutout wist te pakken. Jordy van Dyck scoorde de zevende voor HYC en zijn tweede van vanavond. Het was Dries Blockx die het laatste woord voor Leuven had op het Netepark.

Foto: Kurt Tops
Previous Trappers boekt ruime overwinning op Hammer, Oberliga-debuut Jowin Ansems
Next Daniel Sprong verliest met Washington van Vancouver