Sprong wint met Caps, Florida dendert door met negen goals

Face-Off IJshockey NHL

Dag 93 van de NHL bracht ons vijftien dertien wedstrijden waaronder Daniel Sprong die won met de Capitals van de Islanders. Florida wat maar door dendert in de NHL en negen goals scoort en de Oilers die in een diepe crisis zitten. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Nashville Predators 4-3 OT

Boston pakte twee keer een voorsprong maar wist die ook niet vast te houden. In overtime was de game winner wel voldoende. Taylor Hall scoorde de winnende treffer en pakte daarmee de zesde overwinning op een rij.

Montreal Canadiens – New Jersey Devils

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 4-0

De eerste shutout voor Alex Nedeljkovic in het shirt van de Red Wings. Hij stopte alle 22 schoten van de Sabres.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 3-1

Pas in de laatste tien minuten wisten de Lightning het verschil te maken. Ross Colton scoorde de game winner. Het is de zevende uitwedstrijd op een rij verlies voor de Stars.

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 9-2

De Panthers denderen maar door met grote uitslagen in de NHL. De koploper had twee spelers met twee goals. Carter Verhaeghe en Anton Lundell.

New York Islanders – Washington Capitals 0-2

Semyon Varlamov goalie van de Capitals stopte alle 22 schoten van de Islanders. Daniel Sprong had dik tien minuten ijstijd en kwam tot geen enkel schot op doel in die tien minuten. Sprong had wel een hit. Alexander Ovechkin scoorde goal nummer 755.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 2-3

Flyers rookie Cam York scoorde zijn eerste NHL-goal. En Chris Kreider maakte de game winner tien minuten voor tijd voor de Rangers.

Carolina Hurricanes – Vancouver Canucks 4-1

Goalie Freddie Andersen stopte 30 schoten, en mede daardoor bezorgde hij de Canucks de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 3-0

Het lijkt erop dat Marc-Andre Fleury zijn ritme gaat vinden in Chicago. Een shutout tegen de Ducks met 37 saves. De achtste nederlaag in tien wedstrijden voor de Ducks.

St. Louis Blues – Toronto Maple Leafs 5-6

Het bleef bij dertien thuisoverwinningen op een rij voor de Blues. Nummer veertien werd gestolen door de Leafs die in minuut 57 de game winner maakte via Ilya Mikheyev. Auston Matthews scoorde voor de tiende wedstrijd op een rij voor Toronto.

Edmonton Oilers – Ottawa Senators 4-6

Na veertig minuten niets aan de hand in Edmonton met een 3-1 voorsprong. De laatste periode werd het 1-5 voor Ottawa. Josh Norris scoorde twee powerplay goals. Inmiddels de zesde nederlaag op een rij en de twaalfde op een rij voor coach Dave Tippett.

Calgary Flames – Vegas Golden Knights

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 0-5

Ook voor Colorado goalie Darcy Kuemper was het zijn eerste shutout van het seizoen. Hij stopte alle twintig schoten van de Coyotes. Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen scoorde beide twee goals.

San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins 1-2 OT

Goalie Louis Domingue won zijn debuut voor de Penguins doordat Jake Guentzel in overtime toesloeg op een assist van Sidney Crosby.

Seattle Kraken – Los Angeles Kings 1-3

Inmiddels de negende nederlaag op een rij voor Seattle. Twee goals van Phillip Danault waren voldoende voor de Kings.