Heerenveen naar bekerfinale, Liège shutout Zoetermeer


Drie wedstrijden wedstrijden er gisteren gespeeld. Twee voor de Bene League en de halve finale van de beker. Heerenveen kwalificeerde zich voor de bekerfinale tegen Den Haag. Liège versloeg Zoetermeer met een shutout en Den Haag had het bij vlagen lastig maar won wel op bezoek in Leuven.

LEES OOK: Florida en Minnesota schieten met scherp

Liège Bulldogs Ice Hockey Club – Zoetermeer Panters 4-0

Een shutout van de Canadese goalie in Belgische dienst Troy Passingham die alle schoten van Zoetermeer wist te pareren. Renzo Meulenbeek scoorde na tien minuten de 1-0. Levi Smeets brak over links uit en vond de vrijstaande Meulenbeek die alleen voor Tomislav Hrelja de puck hoog in het doel wipte. In de tweede periode tijdens een powerplay voor Zoetermeer konden de Bulldogs op de breakaway. Yoran de Smet schoof de puck via de boarding naar Quentin Bollen en die vond Bryan Henry voor de goal die de puck in de verre hoek schoof.

Tijdens de laatste twintig minuten scoorde de teruggekeerde Alexandre Bremer die op een pass dwars door het midden van Frank Neven alleen op het doel af kon gaan en met een backhand forehand move liet hij zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is. De 4-0 was een cadeautje van de Zoetermeerse goalie. Met een man minder zette de Belgen druk op Tomislav Hrelja die de puck diep wilde spelen maar die kwam bij de blauwe lijn op de stick van Yoren de Smet en na een dubbele een twee met Alexandre Bremer stond de eindstand na 48 minuten op het scorebord.

Picture : Ice Hockey Photography

Chiefs Leuven – UltimAir Hijs Hokij 3-4

HIJS ging op bezoek naar Leuven die op de laatste plaats staan, iedereen denkt dan dit wordt een makkelijke avond maar niets was minder waar.

Na drie minuten in de eerste periode waren het de jonkies van Hijs die het voortouw namen, via een assist van Donovan de Zwart en Lorenzo Heemskerk scoorde Jelle Kronenburg de 0-1. Zes minuten later scoorde via een snelle uitbraak over links, Dries Blockx de 1-1. Na 16 minuten werd het even grimmig op het ijs en daardoor kon Jasper Kick gaan douchen, Justin Evers naar de strafbank en coach Chris Eimers mocht ook naar de kleedkamer. Hierdoor werd het 5-on-3 voor Leuven waardoor Dries Blockx zijn tweede goal van de wedstrijd kon aantekenen.

De tweede periode begon nog met een powerplay voor Leuven maar daar kwam Hijs goed door heen, binnen vier minuten scoorde Justin Evers en voor de tweede keer Jelle Kronenburg waardoor de stand werd omgedraaid van 2-1 naar 2-3 en zo werd de tweede periode beëindigd in het voordeel van Hijs.

Justin Evers Foto: Robert Bos

De derde periode was bijna tien minuten bezig, en doordat Dries Blockx op de strafbank zat kon Joey Ooosterveld vanuit het eigen vak het aanvalsvak in schaatsen en verwoestende uithalen waardoor de stand op 2-4 kwam. Vier minuten voor tijd kon Adam Logozzo ook gaan douchen voor een checking from behind en na één minuut op de powerplay was het al raak door een goal van Juuso Miettunen. De keeper van Leuven werd ook van het ijs gehaald en Hijs stond erg onder druk de laatste tweeeneenhalve minuten maar ze konden uiteindelijk de overwinning toch over de streep trekken.

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 5-1

Riku Pitkanen scoorde de 1-0 al vroeg in de wedstrijd voor Heerenveen. Twee straffen binnen vijftien seconden voor Evo Suurhoff en Luca Heutmekers zorgde voor een 5-on-3 waarbij Trevor Hunt de 2-0 scoorde. Aan het begin van de tweede periode wist Lukasz Bartak de aansluitingstreffer te scoren op de powerplay. Halverwege de wedstrijd scoorde de Friezen twee keer kort achter elkaar. De 3-1 op de powerplay na een tripping penalty voor Geleen. Jasper Nordemann op assist van Trevor Hunt was trefzeker. En drie minuten later was het Kevin Nijland met de 4-1. Het slotakkoord was eveneens voor Jasper Nordemann en wederom op de powerplay. Daarmee staat Heerenveen in de finale van de Nederlandse beker tegen Den Haag.

Previous Florida en Minnesota schieten met scherp
Next Sprong wint met Caps, Florida dendert door met negen goals