Terugkeer Malkin zorgt mede voor winst Pittsburgh in Anaheim


Face-Off IJshockey NHL

Dag 89 van de NHL bracht ons negen zeven wedstrijden waaronder Pittsburg tegen Anaheim met de terugkeer van Evgeni Malkin. Florida wat de leider is in Central Division en Toronto wat met maar achttien schoten toch de winst binnen haalt. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Sprong verliest met Capitals van Bruins, Rangers verliest in L.A.

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 1-6

De twintigste overwinning voor Andrei Vasilevskiy dit seizoen, een hattrick van Nikita Kucherov en drie punten voor captain Steven Stamkos (1G, 2A).

Florida Panthers – Vancouver Canucks 5-2

Florida goalie Sergei Bobrovsky kreeg 44 schoten te verwerken. Hij stopte er 42. Sam Reinhart scoorde twee goals voor de leider in de Central Division. Voor de Canucks was het de eerste nederlaag in reguliere speeltijd onder Bruce Boudreau.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 2-4

Met twee goals was Alex DeBrincat de grote animator en first star voor de Blackhawks. Voor de Blue Jackets was het alweer de zevende nederlaag in tien wedstrijden.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5-4 OT

Twee goals van Luke Kunin en twee powerplay goals door Matt Duchene waarvan de tweede in overtime zorgde voor de vijfde overwinning op een rij voor de Predators.

Calgary Flames – New York Islanders

Vegas Golden Knights – Toronto Maple Leafs 3-4 SO

Met maar achttien schoten de overwinning binnen halen met shootouts en drie goals scoren. Dan heb je een hoge efficiency score. Vegas goalie Robin Lehner stopte twee shootouts maar was kansloos op die van William Nylander.

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 1-4

Penguin Evgeni Malkin kwam terug na een knieoperatie en was gelijk goed voor twee goals. Net als Jeff Carter die er ook twee scoorde.

San Jose Sharks – Detroit Red Wings 3-2 OT

Detroit goalie Alex Nedeljkovic had het druk met veertig schoten. Het leverde in ieder geval een punt op omdat de winnende pas viel in de overtime. Brent Burns had voor de Sharks tweede keer op een rij drie assists.

Previous Sprong verliest met Capitals van Bruins, Rangers verliest in L.A.
Next Arizona verslaat Toronto, vijf punten voor Dallas Joe Pavelski