Nashville in winning flow, eerste lijn Colorado 12 punten


Face-Off IJshockey NHL

Dag 84 van de NHL bracht ons twaalf tien wedstrijden waaronder Boston tegen Minnesota waarbij een rookie in zijn eerste wedstrijd de game winner scoort. Nashville wat voor de tiende keer in twaalf wedstrijden wint.

En de Rangers een nederlaag leden bij de Golden Knights. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Pittsburgh verslaat St. Louis met negende overwinning op rij

Boston Bruins – Minnesota Wild 2-3

De 2019 Minnesota first round twaalfde pick Matt Boldy zorgde met zijn treffer voor de 3-1 en dat bleek achteraf de game winner.

Buffalo Sabres – San Jose Sharks 2-3

De vijfde nederlaag op een rij voor de Sabres. Tomas Hertl scoort een goal en gaf een assist. Goalie Aiden Hill pakte 37 schoten van de Sabres.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs

Tampa Bay Lightning – Calgary Flames 4-1

Met de terugkeer van Tampa’s Nikita Kucherov sinds oktober die twee assists gaf kwam mede winst tot stand tegen de Flames.

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 3-1

Jack Hughes scoort een goal en gaf twee assists voor de Devils. Columbus Jakub Voracek speelde zijn duizendste NHL-wedstrijd.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 2-6

De tiende overwinning op een rij voor de Penguins. De complete eerste lijn scoorde elf punten. Jake Guentzel (2G), Sidney Crosby (2A), Bryan Rust (2G, 1A), Brian Dumoulin (1A) en Kris Letang (3A).

Dallas Stars – Florida Panthers 6-5 SO

De voorsprong werd voor beide teams nooit groter dan een goal. Na de 5-4 voor Dallas door Jamie Benn scoorde Jonathan Huberdeau de 5-5 in de laatste dertig seconden. De shootouts werden beter genomen door Dallas die scoorden er twee terwijl de Panthers er nul scoorde. Joe Thornton speelde NHL-wedstrijd 1700.

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 7-1

De drie aanvallers van de eerste lijn voor Colorado scoorde twaalf punten. Mikko Rantanen (1G, 2A), Nathan MacKinnon (1G, 4A) en Gabriel Landeskog (3G, 1A) waren aardig aanwezig.

Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 6-4

Met een hattrick bezorgde Johan Larsson de Blackhawks de zesde nederlaag op een rij.

Vegas Golden Knights – New York Rangers 5-1

Op bezoek bij zijn oude team de Knights kreeg Rangers coach Gerard Gallant een koekje te verwerken. Vier unanswered goals betekende een 5-1 nederlaag.

Los Angeles Kings – Nashville Predators 2-4

46 reddingen had Predators goalie Juuse Saros nodig om de winst over de streep te trekken. Maar met tien overwinningen in twaalf wedstrijden en een goal en assist van Filip Forsberg is Nashville goed het jaar begonnen.

Seattle Kraken – Ottawa Senators

Previous Pittsburgh verslaat St. Louis met negende overwinning op rij
Next Sprong scoort voor Washington, Hurricanes verslaan Flames