Lacrosse assist Zegras, eindelijk weer overwinning Islanders


NHL FAce

Dag 56 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder een wonderlijke assist van Ducks Trevor Zegras, een werkelijk keiharde check van Rangers Jacob Trouba, en de Islanders die na elf nederlagen op een rij weer wisten te winnen.

 

LEES OOK: Sprong scoort shootout, winst Boudreau bij debuut Canucks

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Anaheim Ducks 0-2

Een shutout met 25 saves voor Ducks goalie Anthony Stolarz, de negende nederlaag in tien wedstrijden voor de Sabres en een goal van Sonny Milano met de lacrosse assist van Trevor Zegras.

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 5-4

Voor de zevende wedstrijd op een rij scoorde Auston Matthews een goal en Morgan Reilly gaf vier assists. Na een 5-1 tussenstand wisten de Blue Jackets nog drie keer te scoren maar dat bleek niet voldoende.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 2-3

Pas in de laatste twee minuten van de wedstrijd wisten de Lightning het verschil te maken in de replay van de Stanley Cup Finale van vorig seizoen. Corey Perry en Ondrej Palat scoorden voor Tampa.

Ottawa Senators – New York Islanders 3-5

Na elf nederlagen op een rij eindelijk een overwinning voor de Islanders. Anders Lee scoorde twee keer voor de mannen uit New York.

Detroit Red Wings – Nashville Predators 2-5

De Predators hielden de voorwaartsen van de Red Wings beperkt tot maar zestien schoten. Roman Josi, Ryan Johansen en Dante Fabbro scoorde ieder een goal en gaven twee assists.

Chicago Blackhawks – New York Rangers 2-6

In plaats van de vijfhonderdste overwinning voor Blackhawks goalie Marc-Andre Fleury werd het 500 punten voor Artemi Panarin hij scoorde twee keer en gaf twee assists.

St. Louis Blues – Florida Panthers 4-3 OT

Ondanks de nederlaag in overtime blijft Florida koploper in de NHL met een percentage van .760 winstpartijen. Pavel Buchnevich scoorde binnen een minuut in de extra tijd voor de Blues die goalie Ville Husso zagen uitvallen laat in de wedstrijd met een blessure.

Winnipeg Jets – Carolina Hurricanes 2-4

Twee powerplay goals na een 2-2 tussenstand na 32 minuetn waren voldoende voor de Hurricanes. Martin Necas en Vincent Trocheck haalden de trekker over.

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 1-4

Oud Oiler Cam Talbot zorgde persoonlijk ervoor dat de Oilers de derde nederlaag op een rij moesten ondergaan. Hij stopte 38 schoten. En bezorgde daarmee ook de zevende wedstrijd op een rij winst voor Minnesota.

San Jose Sharks – Calgary Flames 5-3

Vier unanswered goals voor de Sharks waren de Flames te machtig. Ook San Jose goalie Aiden Hill werkte niet mee. Hij stopte veertig schoten. Thomas Hertl scoorde een hattrick en voor de Flames was er de eerste NHL-goal voor rookie Adam Ruzicka.

Previous Sprong scoort shootout, winst Canucks bij debuut Boudreau
Next Colorado haalt uit tegen de Rangers, comeback Vegas