Sprong scoort shootout, winst Canucks bij debuut Boudreau


Face-Off IJshockey NHL

Dag 55 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder de winst voor Vancouver met hun nieuwe coach Bruce Boudreau op de bank. Philadelphia wat juist zijn coaches ontsloeg.


En Daniel Sprong die een shootout scoorde voor Washington.
Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Schoonmaak bij Vancouver voor coaches en management

Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 5-7

Rookie goalie van de Avalanche Justus Annunen won voor de eerste keer een NHL-wedstrijd en gaf ook nog een assist op Cale Makar die de 4-1 maakte van coast to coast. Ook zonder Alain Vigneault op de bank leden de Flyers hun negende nederlaag op een rij.

Washington Capitals – Anaheim Ducks 4-3 SO

Na twee periodes stond het al 3-3. Zowel in de derde als in de overtime werd er niet meer gescoord. Tijdens de shootouts scoorde Daniel Sprong in de derde ronde de 1-1 en John Carslon die ook de 3-3 maakte in reguliere speeltijd scoorde de game winning shootout.

Dallas Stars – Arizona Coyotes 4-1

De zevende overwinning op een rij is een evenaring van het team record voor de Stars. Jamie Benn scoorde twee goals en gaf een assist. Voor de Coyotes is het de derde nederlaag op een rij.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 4-0

De Kings gingen back to back en liepen stuk op Canucks goalie Thatcher Demko. Hij maakte 31 saves en zorgde daarmee voor de winst tijdens het debuut van de nieuwe coach Bruce Boudreau.

Seattle Kraken – Pittsburgh Penguins 1-6

Binnen vijf minuten was het gedaan met Kraken goalie Philipp Grubauer. Vier schoten drie goals. Penguin Jake Guentzel verlengde zijn point streak naar dertien wedstrijden.

New Jersey Devils – Ottawa Senators 2-3 SO

Alweer de vierde nederlaag op een rij voor de Devils en de derde winst op een rij voor Ottawa. Josh Norris scoorde de game winning shootout voor Ottawa.

Previous Tampa kleineert Philadelphia, Canucks houden schoonmaak
Next Lacrosse assist Zegras, eindelijk weer overwinning Islanders