Tampa kleineert Philadelphia, Canucks houden schoonmaak

NHL FAce

Dag 54 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Tampa wat uithaalde tegen Philadelphia en de duizendste wedstrijd voor Blake Wheeler. Tevens werden er wat veranderingen doorgevoerd bij de Vancouver Canucks waar de General Manager en de coaching staf hun biezen konden pakken.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 1-7

Alweer de achtste nederlaag op een rij voor de Flyers. Voor Tampa scoorde Boris Katchouk zijn eerste NHL-goal. Goalie Brian Elliott stopte 38 schoten van de Flyers.

Columbus Blue Jackets – San Jose Sharks 6-4

Adam Boqvist scoorde twee goals voor de Blue Jackets en zorgde daarmee ervoor dat de vijfde nederlaag op een rij afgewend werd.

New York Islanders – Chicago Blackhawks 2-3 SO

Alweer de elfde nederlaag op een rij voor de Islanders. Dat het tot overtime kwam was al te danken aan Noah Dobson die vier seconden voor tijd de 2-2 maakte voor de Islanders. Doordat Hawks Marc-Andre Fleury alle shootouts pakte won hij zijn 499ste wedstrijd.

Winnipeg Jets – Toronto Maple Leafs 6-3

De Jets scoorden vier goals in de tweede periode en zorgde mede daardoor. Dat Blake Wheeler in zijn duizendste wedstrijd een winst kon noteren. Voor de Leafs was het de tweede nederlaag op een rij.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 1-5

Een vijf minuten penalty tegen Oilers Connor McDavid werd uitstekend benut door de Kings met drie goals. Adrian Kempe scoorde twee goals voor de Kings.

Vegas Golden Knights – Calgary Flames 3-2

De aansluitingstreffer van Andrew Mangiapane in minuut 57 kwam te laat om het eerste verlies in vier wedstrijden af te wenden voor de Flames. Nicolas Roy had een goal en assist voor de Golden Knights.