Heerenveen, Liege en Herentals wonnen


Drie wedstrijden in de Bene League afgelopen zondag. Heerenveen wist Mechelen te verslaan, Liege had geen moeite met Leuven en Herentals versloeg Geleen door een hattrick van Ethan Skinner. Volgens de verhalen in de wandelgangen is de planning dat er volgend weekend nog gespeeld wordt en dat de Bene League dan drie weken stopt om begin januari weer verder te gaan. Wordt uiteraard deze week over beslist.

LEES OOK: Tilburg wint in Hamburg

Mechelen Golden Sharks – Unis Flyers Heerenveen 1-5

Heerenveen deed wat het een dag eerder niet lukte namelijk winnen. Na de eerste periode stond het met 0-1 voor door een goal van Roope Nikkila. Na de eerste break bouwde Eef Gerritsen de voorsprong uit met de 0-2. Sandro Bosmans scoorde al snel de aansluitingstreffer voor de Golden Sharks. In de derde periode wist Heerenveen het grote verschil te maken met drie goals. Pippo Limnell Finocchiaro en twee keer Riku Pitkanen zorgde voor de drie punten.

Roope Nikkila Foto: Kurt Tops

Chiefs Leuven – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 1-7

Liege verwerkte de shutout nederlaag van een dag eerder uitstekend op bezoek in Leuven. De eerste lijn van de Walen was goed voor twaalf punten. Mitch Cook scoorde een hattrick en had twee assists. Bryan Kolodziejczyk (1G, 4A) en Bryan Henry twee goals. De enige treffer van de Chiefs werd gescoord door Dries Blockx.

Mitch Cook Foto: Robert Bos

Heylen Vastgoed HYC – Snackpoint Eaters Limburg 5-2

In de eerste periode scoorde voor Herentals Mitch Morgan de eerste goal, op de powerplay, en Ethan Skinner zorgde voor de 2-0. Geleen opende sterk in het begin van de tweede periode. Luca Heutmekers en Lukasz Bartrak waren trefzeker voor de mannen uit Limburg. Maar nog geen dikke minuut later leed een turnover in het eigen verdedigingsvak van Geleen tot de 3-2 voorsprong van Herentals. Skinner was degene die van het sinterklaaspresentje profiteerde. Ook de 4-2 werd gescoord door de Canadees.

HYC’s Emiel Goris kreeg een vijf minuten straf voor vechten en het werd zelfs een 5-on-3 toen HYC met een speler teveel op het ijs kwam. Geleen kon daar niet van profiteren. Herentals speelde een goede penalty kill, mede dankzij een aantal goede reddingen van Kevin van Looveren. 23 seconden na het begin van de derde periode lag de puck weer in het Limburgse net. Brennan Feasey was er als de kippen bij toen de puck na een scrimmage in de doelmond bleef liggen. Ook daarna kreeg Geleen weer een 5-on-3 maar ook daar kon men wederom niet van profiteren.

Na de wedstrijd spraken wij met de man van de hattrick Ethan Skinner en Geleen goalie Rowan Delil.

Previous Tilburg wint in Hamburg, goal Hermens, shutout Leeuwesteijn
Next Tampa kleineert Philadelphia, Canucks houden schoonmaak