Tilburg wint in Hamburg, goal Hermens, shutout Leeuwesteijn


Foto: Arie Leeuwesteijn

De Tilburg Trappers traden in de Oberliga aan in Hamburg tegen de Crocodiles. Altijd een moeilijke wedstrijd. Zo ook op deze Sinterklaas dag vijf december, maar dankzij een uitstekende goalie Ruud Leeuwesteijn en de enige goal in de wedstrijd van Max Hermens wisten de Trappers de drie punten mee te nemen naar Nederland.

LEES OOK: Daniel Sprong weer scratch, Caps winnen wel

Crocodiles Hamburg – Tilburg Trappers 0-1

Twee goede goalies, twee goede teams betekent meestal een spannende wedstrijd. En dat werd het. Tilburg trad aan zonder Kilian van Gorp, Jordy van Oorschot en Diego Hofland. First Blood was voor de Trappers. Max Hermens scoorde in minuut twaalf de 0-1 op assist van Brett Bulmer. Na een strakke cross pass kon Max alleen op de goalie afgaan en schoof de puck stick side in de goal. First Blood bleek na afloop ook het enige blood te zijn geweest.

tekst gaat verder onder de foto

De Trappers waren iedere periode net wat beter qua schoten op goal. de verhoudingen waren 6-8, 7-10 en 5-9. Hamburg goalie Kai Kristian bleek verder lastig te passeren, maar Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn bleek de Berlijnse muur te hebben neergezet in Hamburg.

De concurrent voor de koppositie Saale Bulls verzaakte ook niet die wonnen met 4-1 van Hannover Scorpions. Die blijven dus vier punten los staan van de Trappers maar Tilburg heeft nog een wedstrijd te goed. Volgend weekend spelen de Trappers op vrijdag thuis tegen Icefighters Leipzig en op zondag mag men naar de Hannover Indians.

Previous Daniel Sprong weer scratch, Caps verslaan Blue Jackets
Next Heerenveen, Liege en Herentals wonnen