Daniel Sprong weer scratch, Caps verslaan Blue Jackets

Dag 53 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder koploper Florida die met shootouts de Blues versloegen. Daniel Sprong die weer healthy scratch was en zijn Washington zag winnen van Columbus en een spannende wedstrijd tussen Toronto en Minnesota waarbij de Wild aan het langste eind trok na shootouts. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 2-3 OT

Tyler Raddysch scoorde zijn eerste NHL-goal voor Tampa en captain Steven Stamkos zorgde voor het extra punt door in overtime de game winner te scoren.

Ottawa Senators – Colorado Avalanche 6-5 OT

Er werd aardig gescoord. In de zevenentwintigste minuut stond het 5-2 voor Ottawa. Colorado kwam terug tot 5-5 maar in overtime was het Brady Tkachuk die het vonnis velde op de breakaway.

Detroit Red Wings – New York Islanders 4-3 OT

Alweer de tiende nederlaag op een rij voor de Islanders. In overtime was het Moritz Seider die Detroit de vijfde overwinning op een rij bezorgde.

Florida Panthers – St. Louis Blues 4-3 SO

Maxim Mamim scoorde twee goals voor de Panthers die al voor de derde keer op een rij van een achterstand terugkwamen. Het was te danken aan Blues goalie Ville Husso dat zij een punt haalde want hij wist 48 saves te maken. Sam Reinhart scoorde de game winning shootout.

New York Rangers – Chicago Blackhawks 3-2

Alexander Georgiev kan voorlopig aan de bak nu de eerste goalie Igor Shesterkin is uitgeschakeld met een blessure. Georgiev deed dat prima met 25 saves en met de game winner bezorgde Artemi Panarin de Rangers hun vijfde overwinning op een rij.

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 3-1

Zoals in de header vermeld Daniel Sprong was weer een healthy scratch. Alexander Ovechkin scoorde zijn zevenhonderdvijftigste goal.

Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres 6-2

Malcolm Subban mocht gelijk opdraven in de goal van de Sabres na zijn trade van de Blackhawks. Hij zal er weinig plezier aan hebben beleefd. Hij werd na vijftig minuten van het ijs gehaald. Maar toen was de eindstand al bereikt.

Nashville Predators – Montreal Canadiens 4-3 OT

Wie anders dan Filip Forsberg scoorde de overtime winner voor de Predators. Voor de Canadiens is het de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs 4-3 SO

Na veertig minuten was de 3-3 al bereikt. Jason Spezza scoorde twee goals voor de Leafs. Wild’s Kirill Kaprizov scoorde de game winning shootout, nadat Cam Talbot William Nylander van score afhield.

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins 1-4

Jake Guentzel van de Penguins heeft nu de langst lopende point streak van twaalf op dit moment. Hij scoorde een hattrick. Voor de Canucks is het de zevende nederlaag in tien wedstrijden.