Den Haag shutout Liege, Leuven houdt huis in Geleen

Vier wedstrijden werden er gisteren gespeeld in de Bene League waarbij Den Haag kwam zag en overwon in Liege. Herentals de punten meenam uit Friesland. Leuven hun eerste overwinning boekte en Zoetermeer Mechelen versloeg.

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – UltimAir Hijs Hokij 0-3

Een zeer gedisciplineerd spelend Den Haag ging de eerste break in met een 1-0 voorsprong doordat op de powerplay Joey Oosterveld van afstand de puck in de winkelhaak schoot. Liege goalie Troy Passingham was kansloos. Dat gebeurde aan het eind van de eerste periode.

tekst gaat verder onder de video

Ook in de tweede periode was Den Haag de bovenliggende partij. In minuur 33 bleef de puck in het doelgebied liggen omdat die niet goed verwerkt werd na een schot van Joey Oosterveld en captain Stace van Bentem kon de puck het laatste tikje geven en zo de 0-2 maken.

Daarna pakte Den Haag twee straffen vlak achter elkaar en creëerde Liege een aantal mogelijkheden. Maar Den Haag goalie Brett Magnus was deze wedstrijd niet te passeren voor de aanvallers van Liege. Ook in de derde periode wisten de Walen niet te scoren. Men scoorde een goal, maar die werd afgekeurd voor off-side. Drie minuten voor tijd maakte Stace van Bentem de 0-3. Stace scoorde door vanaf de middenlijn de puck in het lege doel te schuiven.

Na de wedstrijd spraken wij met beide captains na de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video’s

Unis Flyers Heerenveen – Heylen Vastgoed HYC 1-2

In de zevende minuut scoorde Heerenveen op de powerplay via Roope Nikkila. Een minuut later was het alweer 1-1 doordat Ethan Skinner de gelijkmaker achter Martijn Oosterwijk binnen schoot. In de tweede periode pakte Herentals twee straffen achter elkaar. Waarbij Heerenveen een korte tijd 5-on-3 op de powerplay kon spelen. Echter scoorde niet de Flyers maar Ethan Skinner met zijn tweede goal de 1-2 shorthanded.

Beide teams kregen nog genoeg mogelijkheden om wat aan de stand te veranderen maar zowel Martijn Oosterwijk en Arne Waumans lieten zich niet meer van de wijs brengen en hielden hun doel schoon.

tekst gaat verder onder de video.

Zoetermeer Panters – Mechelen Golden Sharks 5-2

Na de eerste twintig minuten was de stand 1-0 in het voordeel van de Panters doordat Joy Turpijn een powerplay goal scoorde. Sandro Bosmans en Ben van den Bogeart zorgde dat na veertig minuten de stand 2-1 in het voordeel van de Mechelaren was. In de derde periode kregen de Panters een 5-on-3 na straffen voor Alain Maescalck en Jens Theunis. Het cadeau op Sinterklaasavond werd door Joy Turpijn benut die zijn tweede powerplay goal van de avond maakte. Daarna na Dean Versteeg het stokje over door twee keer te scoren binnen anderhalve minuut. het slotakkoord was een empty netter gescoord door Marko van Leeuwen.

Dean Versteeg Foto: Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven 3-8

Al na 23 seconden lag de puck achter Geleen goalie Stef Verhulst in het net. Alec James nam het schot voor zijn rekening. Rolan Loos zorgde voor de 1-1 vijf minuten later. Warre Vanmontfort zorgde voor de 1-2 tussenstand in het voordeel van Leuven na twintig minuten hockey. Aan het begin van de tweede periode kreeg Geleen nog een powerplay van 5-on-3 voor een halve minuut en een 5-on-4 voor een dikke minuut maar alle schoten werden vakkundig gestopt door Leuven goalie Wouter Peeters.

Na het spel met een man minder zorgde Dries Blockx met twee goals voor een 1-4 tussenstand. Halverwege de wedstrijd wist Lars Enwegen de 2-4 te scoren. Maar in diezelfde minuut scoorde ook Leuven weer. Via Jeffie Versin was de stand na veertig minuten 2-5. In de laatste tien minuten wisten de special teams van Leuven nog drie keer te scoren. Lukas Tambeur en Iniaz Steyaert scoorde met een man meer. En met een man minder scoorde Iniaz zijn tweede van de avond. Tussendoor had Luca Heutmekers nog de derde goal voor Geleen gescoord. De eindstand was 3-8. Het was de eerste overwinning dit seizoen van Leuven in de Bene League.