Winnipeg en Vegas halen uit, Edmonton koploper af


NHL FAce

Dag 52 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder een gedeelde shutout bij Rangers – Sharks, koploper Edmonton wat averij oploopt in Seattle en de Winnipeg Jets en Knights scoorden erop los. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Blessureleed dwingt Trappers Ian Meierdres tot stoppen

New York Rangers – San Jose Sharks 1-0

Rangers goalie Igor Shesterkin begon de wedstrijd maar het laatste kwartier moest Alexander Georgiev aan de bak. Beide pakte ze een shutout. Shesterkin met negentien saves en Georgiev met negen saves. De enige goal werd gescoord door Ryan Strome.

Winnipeg Jets – New Jersey Devils 8-4

Maar liefst twaalf doelpunten vielen er waaronder een hattrick van Mark Scheifele. Het was pas de vierde overwinning in tien wedstrijden.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 1-7

Max Pacioretty scoorde twee keer en Evgenii Dadonov, Michael Amadio en Nicolas Roy hadden ieder een goal en assist. Voor de Coyotes is het de zesde nederlaag in tien wedstrijden.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 3-4 SO

Na een 3-1 achterstand kwamen de Ducks terug tot 3-3 maar met de shootouts moest men het onderspit delven doordat Johnny Gaudreau en Matthew Tkachuk hun shootouts wisten te scoren.

Seattle Kraken – Edmonton Oilers 4-3

Vier verdedigers missen is wat lastig ook als je de koploper in de league was. Ex-Oiler Adam Larsson scoorde tegen zijn oude club en bezorgde mede daardoor de derde thuisoverwinning op een rij voor de Kraken. En ondanks het verlies scoorde Leon Draisaitl en Connor McDavid twee punten met een goal en een assist.

De top vijf in de NHL is nu

    1. Florida  .761
    2. Rangers .750
    3. Calgary .729
    4. Toronto .729
    5. Edmonton .727
Previous Blessureleed dwingt Trappers Ian Meierdres tot stoppen
Next Den Haag shutout Liege, Leuven houdt huis in Geleen