Bijtincident Brendan Lemieux, geen record Florida na nederlaag


NHL FAce

Dag 46 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder de nummer twee van de NHL Florida wat thuis klop kreeg van Seattle. Daardoor kon Edmonton de tweede plaats overnemen want die wisten te winnen op bezoek in Vegas. Tevens liepen de Oilers uit op de nummer twee in de Pacific divisie Calgary want die verloren thuis van de Jets. En niet te vergeten het bijtincident bij de Kings tegen de Senators. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Zoetermeer wint van HYC, doelpuntenfestijn in Mechelen

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 3-2 OT

Alweer de vijfde nederlaag in zes wedstrijden voor Buffalo. De negentienjarige Lucas Raymond scoorde de overtime winner.

Florida Panthers – Seattle Kraken 1-4

Geen record voor de Panthers met twaalf thuisoverwinningen op een rij. Seattle stak daar een stokje voor. Oud Florida goalie en nu Seattle Chris Driedger zorgde met 33 saves dat zijn oude team verloor. Jordan Eberle scoorde twee keer voor de Kraken.

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 3-6

Maar liefst 47 reddingen moest Canadiens goalie Jake Allen maken om te zorgen dat Pittsburgh geen zesde overwinning op een rij boekte.

St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets 6-3

Ivan Barbashev, Pavel Buchnevich scoorde beide twee goals, Ville Husso stopte 24 van de 27 schot en hielpen daarmee de Blues naar een 6-3 overwinning.

Colorado Avalanche – Nashville Predators 6-2

Mikko Rantanen plaveide de weg voor de Avalanche door een hattrick te scoren, terwijl goalie Jonas Johansson 26 saves maakte.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 2-4

Kyle Connor scoorde twee keer en Connor Hellebuyck maakte 34 saves waarmee de Jets met vier unanswered goals terugkwamen van een 2-0 achterstand.

Arizona Coyotes – Dallas Stars 2-3

Roope Hintz en Jason Roberston scoorde beide en hielpen zo de Stars naar een vierde overwinning op een rij.

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 2-3

Vegas deed het prima zodat Connor McDavid en Leon Draisaitl niet op de scoresheet kwamen. Dat deden wel drie anderen en goalie Mikko Koskinen zorgde ervoor dat Edmonton de punten kon meenemen uit Sin City. Hij maakte 36 saves.

Los Angeles Kings – Ottawa Senators 4-2

Het ging na de wedstrijd alleen nog om het bijtincident tussen Brady Tkachuk en Brendan Lemieux.


Dat Ottawa alweer de twaalfde nederlaag leed deed blijkbaar niet ter zake.

Previous Zoetermeer verslaat Herentals, doelpuntenfestijn in Mechelen
Next Tilburg verliest koppositie na shootouts in Halle