Zoetermeer verslaat Herentals, doelpuntenfestijn in Mechelen


Vier wedstrijden gisteren in de Bene League. Waarbij Zoetermeer verraste tegen HYC. Heerenveen won van Den Haag in overtime en Mechelen in een doelpuntrijk duel Geleen versloeg. En Luik weer de koppositie overnam door nipt te winnen van Leuven.

LEES OOK: Sprong wint, Carolina dendert door

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Chiefs Leuven 2-1

In deze wedstrijd waren er maar drie goals en alle drie op de powerplay. Beide goalies waren goed opdreef. Na twintig minuten was het 1-0 voor de mannen uit Luik. Captain Jordan Paulus versloeg Leuven goalie Wouter Peeters. In de tweede periode was het Michael Distate die de 2-0 scoorde. Reyn Vanwelssenaers maakte de aansluitingstreffer voor Leuven in minuut 46 maar de laatste veertien minuten hielden beide goalies het doel schoon zodat Luik de koppositie weer kon overnemen na het overtime verlies van Den Haag in Heerenveen.

Unis Flyers Heerenveen – UltimAir Hijs Hokij 3-2 OT

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van vrijwilliger Geran Beers. Op bezoek in Heerenveen miste Den Haag nog steeds vier mannen te weten Jay de Ruiter, Justin Evers, Levi Boer en Alan van Bentem. Na de eerste periode was de stand eerlijk verdeeld met 1-1. In de elfde minuut scoorde Roope Nikkila de 1-0. Maar met nog achttien seconden te gaan was het Jasper Kick die de 1-1 maakte. In de tweede periode ging het precies andersom. Den Haag nam de leiding doordat Joey Oosterveld zijn ploeg op een 1-2 voorsprong zette. En in de laatste minuut van die periode maakte Roope Nikkila met zijn tweede van de avond gelijk.

In de laatste periode hielden beide goalies het doel schoon zodat men in Heerenveen de overtime in ging. Na 24 seconden was de wedstrijd gespeeld en bleef het extra punt in Friesland. De twee Finnen verzorgde de assists en Canadees Trevor Hunt ging op snelheid langs Jeffrey Melissant en wist zijn landgenoot Brett Magnus van dichtbij te passeren. Na drie nederlagen op een rij wisten de Flyers weer te winnen.

tekst gaat verder onder de video

Zoetermeer Panters – Heylen Vastgoed HYC 5-3

Het begin van de eerste periode zag er veelbelovend uit voor Zoetemeer Panters. Een sterke start met veel tijd in het aanvallend vak. Maar toch was het HYC dat veel gevaarlijker was met snelle uitbraken van Mitch Morgan. Het was tegen het spelbeeld in dat HYC Herentals op voorsprong kwam met een goal van Ben Coolen op assist van Nick Verschuren. Pas laat in deze periode wisten de Panters tegen te scoren. Een goal van Ferenc Kocsis op aangeven van Joy Turpijn. Het einde van de periode ging op en neer maar er werd niet meer gescoord.

Ook de tweede periode bleef tot minuut acht op slot. Beide verdedigingen speelden sterk en de afwerking langs beide kanten was niet scherp genoeg. En dan stonden de goalies er natuurlijk nog. Zowel Arne Waumans van de bezoekers als Panters goalie Tomislav Hrelja speelden een sterke partij. Maar toen viel er een volledig Hongaarse goal want het was weer Ferenc Kocsis die scoorde maar deze keer op aangeven van Attila Birke. HYC Herentals wist opnieuw via Ben Coolen gelijk te maken, ditmaal met een assist van Emiel Goris. Een minuut voor het einde van de periode draaiden Attila Birke en Ferenc Kocsis de rollen om. Attila Birke scoorde voor de panters zodat zij de pauze in gingen met een 3-2 voorsprong.

Iedereen maakte zich op voor een spannende derde periode. In minuut zeven scoorde Joy Turpijn een shorthanded goal. De assist komt op naam van Thomas Borgman.

tekst gaat verder onder de foto

Turpijn Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Maar Herentals reageert razendsnel met een goal van Nick Verschuren na een pass van Mitch Morgan. Met nog een minuut te gaan vroeg Zoetermeer een time-out aan maar het was HYC Herentals dat met een beter plan terug leek te komen. HYC leek de gelijkmaker te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd. En met nog 4 seconden te gaan lukte het Attila Birke een empty netter te scoren. Eindstand 5-3 en zo houden de Panters de punten in Zoetermeer.

Mechelen Golden Sharks – Snackpoint Eaters Limburg 7-5

Het ging op en neer in deze wedstrijd. Was het met goed hockey? Nee. Was het spannend? Absoluut. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong. Rick Janssen maakte de 0-1 en het was zijn eerste Bene League goal.

Tekst gaat verder onder de video

Nog voor het einde van de eerste periode hadden de Mechelaars de score omgebogen naar 2-1. Timo Dewin en Ben van den BogaertEn dat was ook de score na de eerste periode.

Tekst gaat verder onder de video

Aan het begin van de tweede periode scoorden Matthew Beer en Lucas Heutmekers al snel de 2-2 en 2-3.

Tekst gaat verder onder de videos

Daarna draaide Mechelen de score helemaal om door drie keer te scoren binnen twee minuten en twintig seconden. Twee keer Marek Ziarny en Kenneth Pittoors zorgden voor een 5-3 tussenstand.

Tekst gaat verder onder de videos

Ritchie van Hulten zorgde met de 5-4 dat de laatste twintig minuten nog spannend zouden worden.

Mogelijkheden kreeg Geleen genoeg in de derde periode om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar goalie Mike Janssen stond zijn mannetje. De nieuwe winger Samuel Blanchet van Mechelen liet zien dat hij aardig uit de voeten kan op het ijs. Hij scoorde de 6-4 op een powerplay en de 7-5 nadat Tom Marx de Eaters in minuut 58 nog tot op een goal verschil had gebracht. Na de wedstrijd verscheen Samuel nog voor de camera van Face-Off voor een interview.

 

Previous Daniel Sprong wint met de Caps, Carolina dendert door
Next Bijtincident Brendan Lemieux, geen record Florida na nederlaag