Daniel Sprong wint met de Caps, Carolina dendert door


Face-Off IJshockey NHL

Dag 45 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waaronder Daniel Sprong met zijn Capitals die de Panthers versloegen. Koploper in de league Carolina wist te winnen op bezoek bij de Flyers met 6-3 en Minnesota gaf een oorwassing aan Winnipeg met 7-1. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Topper tussen Den Haag en Luik beslist door shootouts

Boston Bruins – New York Rangers 2-5

Mede dankzij goalie Igor Shesterkin die 34 saves maakt weten de Rangers de derde wedstrijd op een rij te winnen.

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 4-1

Na vier nederlagen op een rij versloeg Buffalo het geplaagde Montreal wat op bezoek kwam. Het is alweer de achtste nederlaag in tien wedstrijden voor de Canadiens. Tage Thompson scoorde twee keer voor de Sabres.

Tampa Bay Lightning – Seattle Kraken 3-0

Met zijn tweede opeenvolgende shutout pakte Tampa goalie Andrei Vasilevskey zijn tweehonderdste NHL-overwinning. Pierre-Edouard Bellemare scoorde zijn eerste goal voor de Lightning.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 0-1

Alweer het achtste verlies op een rij voor de Islanders en de derde in de nieuwe UBS Arena. Voor Pens goalie Tristan Jarry is het al zijn derde shutout van het seizoen hij stopte alle 25 schoten. Kasperi Kapanen kroonde zich tot match winnaar.

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 3-6

Vier goals in de tweede periode maakte het verschil voor de Hurricanes. Sebastian Aho scoorde twee keer voor Carolina en bezorgde daarmee de Flyers hun vijfde nederlaag op een rij.

Washington Capitals – Florida Panthers 4-3

De Capitals versloegen de Panthers door een hattrick van Alexander Ovechkin. Daniel Sprong had net geen tien minuten ijstijd en kwam tot een schot op doel. Sprong had ook nog een -2 omdat er twee tegengoals vielen toen hij op het ijs stond.

Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks 4-2

Aanvallend waren de Canucks veel beter maar ze hadden problemen om Columbus goalie Elvis Merzlikins te passeren. Hij stopte 39 schoten. Jack Roslovic scoorde de game winner in de derde periode.

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 3-2 OT

Met de overtime winner van Alex DeBrincat zorgde Chicago ervoor dat de Blues hun zevende nederlaag leden op negen wedstrijden.

Nashville Predators – New Jersey Devils 4-2

Met een goal en assist zorgde Roman Josi ervoor dat hij op twintig punten staat na twintig wedstrijden. (7G, 13A)

Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-1

De Avalanche winning streak is gestopt op zes. Dallas Joe Pavelski scoorde met zijn tweede van de avond zijn 400ste goal in de NHL.

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 7-1

Jets Connor Hellebuyck kon na tweeëntwintig minuten al gaan banken. Toen stond het al 4-0 voor de Wild. Vier punten voor Kirill Kaprizov (1G, 3A) en twee goals voor Mats Zuccarello.

Anaheim Ducks – Ottawa Senators 4-0

Ducks goalie Anthony Stolarz pakte een shutout door alle 34 schoten te pakken van de Senators. Die leden daarmee hun tiende nederlaag in elf wedstrijden.

San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 1-4

Dankzij een goal en een assist voor John Tavares en William Nylander pakken de Leafs hun achtste overwinning in negen wedstrijden.

Previous Enerverende topper prooi voor Den Haag na shootouts
Next Zoetermeer verslaat Herentals, doelpuntenfestijn in Mechelen