Enerverende topper prooi voor Den Haag na shootouts


Het was een heerlijke topper in de Bene League tussen UltimAir Hijs Hokij Den Haag en de Liege Bulldogs. Alles zat in de wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door Den Haag via de shootouts.

LEES OOK: Kevin Bruijsten scoort voor winnend Tilburg

UltimAir Hijs Hokij – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 4-3 SO

Op dit moment de twee beste teams in de Bene League die er een uitstekende wedstrijd van maakten. Irritaties vooraf bij de warming up, die tijdens de wedstrijd werden uitgevochten op het ijs. En er werd gewoon goed gespeeld door beide teams. First blood was voor Den Haag wat de score opende in de eerste periode op de powerplay. Joey Oosterveld kon vanuit het midden opstomen en een hard schot loslaten waarop Luik goalie Troy Passingham het antwoord schuldig moest blijven.

tekst gaat verder onder de video

Aan het begin van de tweede periode kon Luik de gelijkmaker scoren. Een seconde na twee minuten shorthanded te zijn geweest door een powerplay voor Hijs Hokij kon Bryan Kolodziejczyk uitbreken vanaf links op assist van Boet van Gestel en wist met een geplaatst schot Den Haag goalie Brett Magnus te passeren.

tekst gaat verder onder de video

Hijs Hokij herstelde zich snel. Nog geen anderhalve minuut later was het namelijk alweer Den Haag wat de voorsprong pakte. De puck kwam via de boarding terug naar de goal crease en daar stond captain Jasper Kick die wel raad wist met dit buitenkansje.

tekst gaat verder onder de video

Een dikke drie minuten later kon Ronald Wurm aan de boarding achter de Luikse goal in puckbezit komen. En zo een mooie assist klaarleggen voor de instormende Jeffrey Melissant. Dat betekende de 3-1.

tekst gaat verder onder de video

Daarna was er wat ‘miscommunicatie’ tussen de bank van Luik en scheidsrechter Iwaniec Przemek wat resulteerde in een game misconduct voor coach Ulrich Egen.

Comeback Luik

Nadat de storm was gaan liggen kwam Luik herboren terug in de derde periode. In een tijdsbestek van veertien seconden wisten de Walen twee keer te scoren. Bryan Henry en Mitch Cook zorgde uiteindelijk voor de 3-3 tussenstand na 45 minuten. Na de vijftigste minuut kreeg Luik nog twee keer de mogelijk om de wedstrijd naar zich toe te trekken doordat Den Haag nog twee straffen pakte maar Brett Magnus hield ze op de been. Ook in overtime konden beide teams beide goalies niet verslaan zodat de wedstrijd beslist moest worden via shootouts.

Mede dankzij Brett Magnus die alle shootouts stopte en Jeffrey Melissant hield Den Haag het extra punt in de hofstad. Onder het filmpje van de shootouts zie je nog interviews met Manof the Match Brett Magnus en UltimAir Hijs Hokij coach Chris Eimers.

Previous Kevin Bruijsten scoort bij zijn rentreewedstrijd in Herford
Next Daniel Sprong wint met de Caps, Carolina dendert door