Kevin Bruijsten scoort bij zijn rentreewedstrijd in Herford


Een flink contrast is het. In Nederland mag er geen publiek binnen en in Duitsland (nog) wel. In een sfeervol stadion in Herford werd de wedstrijd tussen Herforder Ice Dragons en Tilburg Trappers gespeeld. De rentreewedstrijd van Kevin Bruijsten, die deze week aankondigde weer wedstrijden te kunnen spelen,  eindigde in 2-5 voor Trappers.

FLIPPERKAST

De puck knalde net als de bal in een flipperkast over het ijs. Beide teams leken aan elkaar gewaagd te zijn. Toch kwam Herforder als eerste tot scoren. Vanwege een foutje achterin, kwam de puck bij Max Pietschmann die daarvan wist te profiteren. Echter kwam vrij snel daarop het antwoord van Brett Bulmer die de puck op de middenlijn kreeg aangespeeld en bijna alleen op de goalie kon afrijden en de trekker kon overhalen waardoor de score weer in balans kwam, 1-1. Vervolgens gaf Kevin Bruijsten de assist op Delaney Hessels die gewoon uithaalde en in de linker bovenhoek knalde. De goalie pakte totaal mis en kon de 1-2 niet voorkomen. Het spel ging heerlijk op en neer. Powerplays aan beide kanten veranderde niets aan de score. Met een verdiende 1-2 voorsprong gingen de Brabanders naar de kleedkamer.

TYPICAL TRAPPERS

Tilburg Trappers heeft het weleens vaker. De tweede periode die niet lekker loopt. Ook vrijdagavond in Herford was er geen sprake van een uitzondering. Hoewel Ruud Leeuwesteijn weer goed stond te keepen kon hij niet voorkomen dat de gelijkmaker werd binnengeschoten. Waar het in de eerste periode voor Herford in een man-meer-situatie niet lukte, gebeurde het nu wel. De 2-2 gelijkmaker was een feit en daar wilde Trappers wederom direct antwoord op geven. Een powerplay voor Trappers leverde alleen mooie kansen op. Bleef bij goede kansen en niet alleen tijdens de powerplay maar gedurende de gehele periode. Echter werd er niet meer gescoord waardoor 2-2 de stand was na 40 minuten.

KEVIN’S COMEBACKGOAL

In het slotstuk kwam Trappers voor de tweede keer in de wedstrijd op een voorsprong. De zamboni was nog maar net het ijs af gereden of de puck lag in de goal van Herforder. Ties van Soest mocht zijn naam achter de Tilburgse treffer zetten. Lang nagenieten mocht niet want Trappers moest aan de bak. Drie powerplays voor Herforder kort achter elkaar zorgde ervoor dat Trappers niet kon doordrukken en de score verder kon uitbouwen. Echter lukte het Trappers wel om verdere schade te voorkomen. Dankzij de altijd sterke penaltykill bleef het 2-3 voor de Brabanders. In de derde powerplay kwam Trappers bijna nog tot het scoren van een shorthanded goal.

Een aantal minuten voor het einde eindige een puck tegen de boarding bij Kevin Bruijsten die zonder te aarzelen de puck achter goalie Kieren Vogel wist te schieten. Een heerlijke comebackgoal betekende de 2-4 voor Trappers. Daardoor leek het voor Herford gezien het spelbeeld bijna onmogelijk om de wedstrijd alsnog te winnen. Een powerplaygoal van Giovanni Vogelaar, natuurlijk vanaf de blauwe lijn met een slapshot, betekende het einde van de wedstrijd.

 Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off.nl

TOPPER

Aanstaande zondag speelt Tilburg Trappers in Halle de topper tegen Saale bulls. Een topper waarbij de winnaar eerste staat en de verliezer tweede in de competitie zal staan.

Previous Daniel Sprong wint met Capitals, Connor McDavid 400 assists
Next Enerverende topper prooi voor Den Haag na shootouts