Daniel Sprong wint met Capitals, Connor McDavid 400 assists

Dag 44 van de NHL bracht ons de dag voor thanksgiving veertien wedstrijden waarbij Edmonton Oilers duo Leon Draisaitl en Connor McDavid weer nieuwe mijlpalen behaalden.

Florida evenaart het NHL-record van Chicago uit 1963 qua thuisoverwinningen op een rij met elf.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 1-5

De vierde nederlaag op en rij voor de Sabres. Boston nam al in de eerste periode afstand. Patrice Bergeron, David Pastrnak en Charlie Coyle waren goed voor een goal en assist.

Detroit Red Wings – St. Louis Blues 4-2

Na vier nederlagen wonnen de Wings van de Blues. Goalie Alex Nedeljkovic maakte 35 saves. Robby Fabbri bij Detroit was de enige met twee punten. (1G, 1A).

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 2-1 OT

Dat het in overtime moest gebeuren hebben de Flyers te danken aan hun goalie Martin Jones. Hij stopte 43 schoten. Florida’s Aaron Ekblad zorgde met zijn overtime winnaar voor evenaring van het NHL record elf wedstrijden op een rij thuis gewonnen.

New Jersey Devils – Minnesota Wild 2-3 SO

Minnesota pakte een 2-0 voorsprong, New Jersey scoorde de gelijkmaker in de laatste minuut, maar Wild goalie Cam Talbot lachte het laatst. Hij stopte alle shootouts van de Devils terwijl Kevin Fiala de game winner scoorde.

New York Islanders – New York Rangers 1-4

De eerste ‘Battle of New York’ in de nieuwe UBS arena werd gewonnen door de Rangers die daarmee de zevende nederlaag op een rij gaven aan de Islanders. Chris Kreider en Kevin Rooney namen beide met twee goals de productie voor de Rangers op hun bord.

Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 4-1

Ook zeven nederlagen op een rij voor de Canucks. En de vierde winst op een rij voor de Penguins. Met zijn zevende goal van het seizoen was Evan Rodrigues matchwinner.

Washington Capitals – Montreal Canadiens 6-3

Daniel Sprong had een dikke elf minuten ijstijd en kwam daarmee tot twee schoten. Alexander Ovechkin had drie assists. Voor Montreal was het alweer de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets 3-0

Columbus goalie Elvis Merzlikins maakte 36 saves en pakte daarmee een shutout tegen Winnipeg. Jets Pierre-Luc Dubois had geen plezierige avond bij zijn terugkeer in zijn oude arena. Hij oogste een -2.

Nashville Predators – Vegas Golden Knights 2-5

Ondanks twee goals van de van een blessure teruggekeerde Filip Forsberg waren de Predators niet opgewassen tegen de Golden Knights. Adam Brooks scoorde zijn eerste goal voor Vegas.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 5-2

Colorado’s Nazem Kadri verlengde zijn point streak naar tien wedstrijden met 21 punten. Hij was in deze wedstrijd goed voor twee punten. (1G, 1A). Ducks Sonny Milano scoorde de openingsgoal en de laatste goal.

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 3-5

Na vier wedstrijden met punten voor Arizona zorgde de eerste lijn van de Oilers dat ze de vijfde weer puntloos bleven. De lijn Leon Draisaitl (2G, 2A), Connor McDavid (2G, 2A) en Zack Kassian (1G, 2A) waren goed voor elf punten waarbij McDavid dus assist 400 gaf.

Los Angeles Kings – Toronto Maple Leafs 2-6

Zes verschillende scoorders voor de Leafs die van de laatste tien wedstrijden er acht hebben gewonnen. Toch een juich momentje in het Staples Center met de eerste NHL-goal in zijn eerste wedstrijd voor Sean Durzi.

San Jose Sharks – Ottawa Senators 6-3

In wedstrijd 700 scoort Nick Bonino zijn eerste goal voor de Sharks. Timo Meier was goed voor drie punten (1G, 2A). Na veertig minuten was het nog 3-3. Het was de negende nederlaag in tien wedstrijden voor Ottawa.

Seattle Kraken – Carolina Hurricanes 2-1

Twee winstpartijen op een rij voor Seattle. Philipp Grubauer was goed voor 35 saves en de game winner viel in minuut 57 en werd gescoord door Marcus Johansson.