Tilburg verliest koppositie na shootouts in Halle


Zondagavond 28 november, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal stond de kraker tegen Saale Bulls Halle op het programma. Met beiden evenveel punten in de Oberliga Nord kroont een van de teams zich vandaag tot definitieve nummer 1. De spannende wedstrijd eindigde in een overwinning voor Halle na shootouts.

LEES OOK: Bijtincident Brendan Lemieux, geen record Florida na nederlaag

Saale Bulls Halle – Tilbutg Trappers 4-3 SO

De wedstrijd kende een rustig begin. Echter kon Tilburg wel meer druk zetten. Maar daar wist Halle op te antwoorden met veel defensief spelen. Daarna kon Halle zelf ook wat kansen creëren maar niets was raak. Goalie Ruud Leeuwesteijn wist de pucks uit het netje te houden. De wedstrijd was in evenwicht, er was niet echt een beter team. Tot even later in de periode. Nadat er verkeerd werd uitverdedigd door de thuisploeg wist Trappers daar gebruik van te maken en de 0-1 naar binnen te schieten. De maker van het eerste doelpunt was Raymond van der Schuit.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Susanne Ackerman

Gespannen sfeer

De tweede periode was maar net begonnen of er waren al een paar snelle kansen van Halle. Waar Tilburg geen gebruik kon maken van de powerplay lukte dat de thuisploeg wel. Tijdens de powerplay werd de gelijkmaker naar binnen getikt door Joonas Niemelä. Voor de Tilburgse aanval bleek de Duitse goalie Sebastian Albrecht een echte hinder. Na een ietwat gespannen sfeer volgde er ook nog een klein opstootje. Slechts een minuut voor het einde van de tweede periode werd totaal onverwachts de 2-1 gemaakt door Roman Pfennings.

Tekst gaat verder onder de foto

Doelpuntrijke periode

Beide teams waren weer lekker fel tijdens de derde periode. Tilburg wist een paar keer dichtbij de gelijkmaker te komen. Maar ook Halle liet zich van de gevaarlijke kant zien. Halverwege de periode werd het vele proberen van Trappers beloond. De 2-2 werd gemaakt via de stick van Jordy Verkiel. Niet veel later werd er tijdens een ondertal situatie de 2-3 gemaakt, door Brett Bulmer. Tijdens de volgende powerplay kon Halle wel scoren, de 3-3 werd naar binnen geknald door Philipp Halbauer. Met die score gingen ze richting overtime.

Overtime en penalty’s

Tijdens de overtime werden er maar weinig schoten op doel gelost. De kansen waren vooral voor Halle. Halverwege kreeg Tilburg ook nog een straf tegen maar er werd niet gescoord. Daarna ging men verder met de shootouts. De eerste penalty van beide teams waren mis. De tweede die door Halle werd genomen was raak, de schutter was Tatu Vihavainen. De tweede penalty van Tilburg was mis. Ten slotte sloot Halle de derde penalty ook raak, de eer ging naar Patrick Schmid. Daarmee won Halle de wedstrijd. Hierdoor verliest Tilburg de koppositie maar ze houden wel een punt aan de wedstrijd over. Het gat tussen de twee is nu een punt.

 

 

Previous Bijtincident Brendan Lemieux, geen record Florida na nederlaag
Next Mechelen wint weer van Geleen, HYC neemt revanche op Panters