Mechelen wint weer van Geleen, HYC neemt revanche op Panters


Drie wedstrijden in de Bene League waarbij Heerenveen nipt won van Leuven, Mechelen wint ook op bezoek in Geleen en Herentals nam revanche op Zoetermeer.

LEES OOK: Tilburg verliest topper na shootouts

Chiefs Leuven – Unis Flyers Heerenveen 1-2

Dries Blockx scoorde op een 5-on-3 powerplay voor Leuven de openingstreffer in de elfde minuut. Vlak na het begin van de tweede periode was het Marc Nijland die de 1-1 maakte voor Heerenveen. De Friezen pakte de voorsprong toen het Finse duo de 1-2 maakte in minuut 41. Riku Pitkanen gaf de assist op Roope Nikkila. Beide teams kregen in de laatste periode nog mogelijkheden op de powerplay maar beide goalies lieten zich niet meer verschalken.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Kurt Tops

Snackpoint Eaters Limburg – Mechelen Golden Sharks 4-6

Na de overwinning zaterdag in eigen huis tegen de Eaters moesten de Sharks op weg naar Geleen voor de rematch. Ook dat werd een prooi voor de haaien. Bij de Eaters ontbraken zeven spelers. Na veertig minuten was het netjes verdeeld met een 3-3 tussenstand. In de laatste periode pakte Geleen de voorsprong met de tweede goal van Luca Heutmekers. Drie unanswered goals van Mechelen werden goalie Rowan Delil te machtig. Mick op de Beeck, Marek Ziarny en Samuel Blanchet namen de drie punten mee naar huis.

tekst gaat verder onder de foto

foto: Michel Delvaux Pictures

Heylen Vastgoed HYC – Zoetermeer Panters 7-3

Herentals had wat goed te maken na de nederlaag in Zoetermeer van zaterdag en dat deden ze. Na de eerste twintig minuten was de stand al 4-1. Daarna waren periode twee en drie closer games. Dean Versteeg scoorde de 4-2. Maar op de powerplay bouwde captain Mitch Morgan de score verder uit naar 5-2. Brennan Feasey scoorde zijn twintigste goal van het seizoen, en HYC zijn zesde. In de laatste twintig minuten was het Giancarlo van Ulsen met de derde goal voor de Panters. Maar het slotakkoord kwam van Ethan Skinner op de powerplay die de eindstand bepaalde op 7-3.

Foto: Robert Bos
Previous Tilburg verliest koppositie na shootouts in Halle
Next Sprong scratch, Washington verslaat koploper Carolina