Sprong verliest, buzzer beater Rangers, zevende shutout Flames


Face-Off IJshockey NHL

Dag 41 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waarbij de Flames hun zevende shutout pakten in negentien wedstrijden. Een buzzer beater bij de Rangers tegen de Sabres. En de Capitals met Daniel Sprong verliezen van Seattle. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: HYC draait wedstrijd tegen Eaters om in twee minuten

Boston Bruins – Calgary Flames 0-4

Oud Bruins goalie Dan Vladar pakt een shutout voor Calgary door alle 27 schoten te stoppen. Andrew Magniapane scoorde inmiddels zijn vijftiende van het seizoen.

Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild 5-4 SO

Twee goals in de laatste drie minuten zorgde in ieder geval ervoor dat de Wild een puntje scoorde op bezoek bij de Stanley Cup kampioen. In de shootouts was alleen Steven Stamkos trefzeker en daarmee behielden de Lightning het extra punt in Florida.

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 0-3

In zijn tweede NHL-wedstrijd zorgde Leafs rookie goalie Joseph Woll voor een shutout door alle twintig schoten te stoppen. Ook de tweede wedstrijd in de nieuwe UBS Arena verloren de Islanders.

New York Rangers – Buffalo Sabres 5-4

Een regelrechte “BUZZER” beater  zorgde voor de vijfde winst in zes partijen bij de Rangers. Ryan Lindgren zorgde voor de euforie met zijn wrister.

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 0-1

Coach Derek King had een goede beslissing gemaakt om Marc-Andre Fleury in de back to back wedstrijden tegen Vancouver en Edmonton om Fleury op te stellen tegen de Canucks. Hij pakte zijn eerste shutout voor Chicago door alle veertig schoten te stoppen. Branden Hagel scoorde de enige goal in de vierenveertigste minuut. Chicago won vier van de vijf laatste wedstrijden.

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 1-2 OT

De vierde nederlaag op een rij voor de Kings en alweer de derde winst op een rij voor de Coyotes. De game winner in overtime kwam van rookie Kyle Capobianco. En die bezorgde daarmee zijn rookie goalie Karel Vejmelka zijn eerste overwinning dit seizoen.

Seattle Kraken – Washington Capitals 5-2

De zes game losing streak van de Kraken is voorbij met de winst op Washington. Hun zeven game point streak is daarmee gestopt. Jaden Schwartz scoorde een goal en had drie assists voor Seattle. Daniel Sprong had een dikke dertien minuten ijstijd en had drie schoten. Alexander Ovechkin scoorde zijn vijftiende goal van het seizoen en nummer 745 in totaal.

Previous In twee minuten draaide HYC de wedstrijd tegen Eaters om
Next Carolina verliest in overtime, Terry point streak stop op zestien