In twee minuten draaide HYC de wedstrijd tegen Eaters om


Face-Off IJshockey BeNe League

De enige wedstrijd in de Bene League op de zondagavond was op het Netepark waar Herentals Geleen ontving. Na een uitstekende tweede periode wist HYC de Eaters te verslaan.

LEES OOK: Tilburg wint en blijft koploper

Heylen Vastgoed HYC – Snackpoint Eaters Limburg 6-2

Dat het na de eerste periode 0-1 stond was te danken aan twee personen van Geleen. Goalie Rowan Delil die in de eerste twintig minuten alle 22 schoten van Herentals wist te stoppen. En Ritchie van Hulten die een van de elf schoten achter HYC goalie Kevin van Looveren wist te deponeren.

Rowan Delil Microz Eaters Geleen
Foto: Paul Nicolaassen

In de tweede periode waren twee minuten genoeg om de wedstrijd geheel om te draaien voor Herentals. Ethan Skinner scoorde via de goalie de 1-1. Nick Verschuren de 2-1 en Jef van den Bosch de 3-1. Mitch Morgan laat in de periode scoorde shorthanded op de breakaway. Hij versloeg Rowan Delil over de schouder nadat hij van buiten naar binnen draaide en van dichtbij toesloeg.

De laatste twintig minuten kenmerkte zich dat Herentals vaak op de break richting het doel van Geleen kon manoeuvreren, maar Rowan Delil stond zijn mannetje. In de vijftigste minuut was het dan toch de 5-1. Nick Verschuren scoorde zijn tweede van de dag. Luca Heutmekers kon een verdedigingsfoutje afstraffen met de 5-2. Maar het slotakkoord was voor het duo Ethan Skinner en Brennan Feasey die konden ongehinderd opstomen naar de goal en met de 6-2 kwam Feassey ook op de score sheet.

Na afloop gaf Tom Marx aan omdat ze al drie weken niet kunnen trainen op ijs merk je dat het “ijshockey gevoel” gewoon minder is op dit moment. Derhalve is het eigenlijk ongelofelijk dat ze van de laatste vier wedstrijden er drie wisten te winnen.

Foto: Kurt Tops

 

Previous Tilburg wint nipt van Rostock en blijft koploper
Next Sprong verliest, buzzer beater Rangers, zevende shutout Flames