Tilburg wint nipt van Rostock en blijft koploper


Zondagavond 21 november, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers. Ditmaal stond de wedstrijd tegen Rostock Piranhas op het programma. Met maar liefst zeven ontbrekende spelers op papier een lastige wedstrijd. De spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een nipte 3-4 overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Sprong assist, Flames verpesten opening arena Islanders

Niet in spel kunnen komen

De wedstrijd startte goed voor de Piranhas die al binnen enkele tellen het eerste schot op doel konden lossen. De periode was net een minuut oud toen de 1-0 werd gemaakt door Gianluca Balla. Het lukte Tilburg maar niet om een aanval op te bouwen. En wanneer er een goed begin was stond goalie Lukas Schaffrath in de weg van de Tilburgse aanval. Vervolgens kon de thuisploeg gebruik maken van de counter en de 2-0 via de stick van August von Ungern Sternberg Kuzura  naar binnen schieten. Trappers kon duidelijk niet in hun eigen spel komen.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Wereld van verschil

In het begin van de tweede periode lukte het Trappers al om wat meer druk te zetten. Rostock had echter meer puck bezit en aanvallen. Maar voor hun bleek goalie Ruud Leeuwesteijn een echte sta-in-de-weg. Toch kon Tilburg hier en daar steeds meer kansen creëren. Zo kon Raymond van der Schuit de openingstreffer voor Tilburg noteren, 2-1. Daarna werd er verkeerd uitverdedigd door de thuisploeg en daar kon Ties van Soest gebruik van maken en zo de 2-2 naar binnen knallen. Tijdens de powerplay aan het einde van de periode wist Tilburg zelfs nog de 2-3 te maken, de schutter was Max Hermens.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Dirk Unverferth

Nipt winnen

Tilburg werd gelijk verrast door Rostock die de rebound naar binnen schoot toen de derde periode nog maar net begonnen was. De maker van 3-3 was Mark Ledlin. Daarop volgde snel de 3-4 die gemaakt werd door Max Hermens. Beide teams waren fel en straften de fouten van de ander gelijk af. Trappers ontsnapte op het einde nog aan een straf. Daarna volgde nog een time-out en een empty net maar dat had geen zin meer. Wel werd er nog even moeilijk gedaan over de resterende anderhalve seconde. De wedstrijd eindigde in 3-4. De overwinning was nipt maar Tilburg blijft koploper.

Voor komende week staat op vrijdag de wedstrijd tegen Herford op het programma en op zondag tegen Halle.

Previous Sprong assist, Flames verpesten opening arena Islanders
Next In twee minuten draaide HYC de wedstrijd tegen Eaters om