Sprong assist, Flames verpesten opening arena Islanders


NHL FAce

Dag veertig van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder de Islanders die voor het eerst aantraden in hun nieuwe onderkomen UBS Arena. Daniel Sprong die met assist mede hielp aan de shutout van de Caps tegen de Sharks. De top drie die blijven winnen, Oilers verslaan Blackhawks, Panthers winnen van de Wild en de Hurricanes verslaan de Kings. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Luik wint topper, Heerenveen verliest weer

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins 0-2

Met zijn tweede shutout op een rij, met 27 saves, zorgt Pens goalie Tristan Jarry ervoor dat de winning streak van de Leafs stop is gezet op vijf.

Montreal Canadiens – Nashville Predators 6-3

Ondanks een hattrick van Matt Duchene konden de Predators geen punten mee naar huis nemen. Rookie Ryan Poehling scoorde twee goals voor de Canadiens.

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 3-5

De point streak is gestopt van de Lightning op negen. Vier unanswered goals van de Devils in de derde periode waren Tampa te machtig. Twee kwamen er op naam van Yegor Sharangovich.

Florida Panthers – Minnesota Wild 5-4

Florida wint alweer zijn tiende thuiswedstrijd na de start van het seizoen. Frank Vatrano pakte drie punten. (2G, 1A). Het is alweer de derde nederlaag voor Minnesota in vijf wedstrijden.

New York Islanders – Calgary Flames 2-5

De Flames verpeste de opening van de UBS Arena door te winnen mede doordat onder andere Andrew Mangiapane twee powerplay goals wist te scoren. Het is de vijfde nederlaag op een rij voor de Islanders.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 2-5

Bruins verdediger Derek Forbort scoorde twee goals en zorgde mede voor de derde winstpartij voor Boston op een rij.

Dallas Stars – St. Louis Blues 4-1

Twee shorthanded goals van Dallas Roope Hintz waren mede voldoende om de Blues naar huis te sturen.

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 5-2

Onder de nieuwe coach Derek King hadden de Blackhawks nog niet verloren. Maar met een goal en een assist verlengde Connor McDavid sinds de start van het seizoen zijn point streak naar zeventien wedstrijden. Ook Leon Draisaitl scoorde en blijft leider in de strijd om de Rocket Richard troffee. Hij staat nu op achttien goals.

Arizona Coyotes – Detroit Red Wings 2-1 OT

De derde overwinning van dit seizoen. In overtime wisten de Coyotes de Red Wings te verslaan die daarmee de vierde nederlaag op een rij leden. Game winning goal kwam van Clayton Keller.

Vegas Golden Knights – Columbus Blue Jackets 3-2

Drie unanswered goals van de Knights waren voldoende om uiteindelijk de punten in Sin City te houden. Keegan Kolesar en Mattias Janmark scoorden hun eerste van het seizoen voor Vegas.

Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes 4-5

Koploper Carolina wist nipt te winnen van L.A. mede dankzij twintig saves in de derde periode van goalie Frederik Andersen. Adrian Kempe wist twee goals te scoren voor de Kings.

San Jose Sharks – Washington Capitals 0-4

Met zijn tweede shutout op een rij, dit keer met 22 saves, zorgde Caps goalie Ilya Samsonov dat de twee goals ieder van Alexander Ovechkin en Conor Sheary ruim voldoende waren voor de winst. Daniel Sprong had een assist op de 0-1. Sprong had elf minuten ijstijd maar kwam daarin niet tot een schot op goal.

Previous Luik wint topper van Den Haag, HYC verslaat Flyers
Next Tilburg wint nipt van Rostock en blijft koploper