Luik wint topper van Den Haag, HYC verslaat Flyers


Face-Off IJshockey BeNe League

Drie wedstrijden op de zaterdag twintig november in de Bene League met daarbij de topper tussen Luik en Den Haag waarbij Luik als enige ploeg nu nog ongeslagen is na de 4-1 winst. Herentals op bezoek in Heerenveen waarbij de Belgen de Friezen bijna nog terug lieten komen. En Mechelen wint van Zoetermeer waarbij de nieuwe aanwinst Samuel Blanchet al gelijk zijn waarde liet zien.

LEES OOK: Samuel Blanchet offensieve aanwist Mechelen

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – UltimAir Hijs Hokij 4-1

De topper tussen de enige nog ongeslagen teams in de Bene League Luik en Den Haag was het aanzien meer dan waard. Den Haag wat een aantal ervaren krachten moest missen pakte via Levi Boer de voorsprong vijf minuten voor het einde van de eerste periode met een powerplay goal. In de eerste minuut van de tweede periode scoorde de Luikenaren de gelijkmaker nadat Reinier Staats een major penalty en een game misconduct kreeg voor checking from behind aan het eind van de eerste periode. De gelijkmaker werd gescoord door Mitch Cook. De 2-1 viel ook in de tweede periode. Na 33 minuten scoorde de jonge aanvaller Gabin Balhan. 

Kon Den Haag nog terugkomen in de derde periode? Beide goalies hielden goed stand. Pas in de laatste drie minuten wisten de Luikenaren de wedstrijd definitief te beslissen. De 3-1 werd gescoord door Cas Staps die de puck onder de Haagse goalie Brett Magnus schoof. De empty netter kwam op naam van Boet van Gestel die de eindstand bepaalde op 4-2. Bij iedere Luikse goal was Bryan Kolodziejczyk degene met de assist. Aanstaande vrijdag 26 november treffen beide teams elkaar weer maar dan in Den Haag.

Bryan Kolodziejczyk
Foto: Didier Gavage

Unis Flyers Heerenveen – Heylen Vastgoed HYC 6-7

Vijf goals in de eerste periode waarbij Brennan Feasey er drie voor Herentals voor zijn rekening nam. De Friezen scoorden via Lars den Edel en Jasper Nordemann. Na 35 minuten wist Heerenveen de gelijkmaker te scoren op de powerplay. Het was Riku Pitkanen  die het beslissende tikje gaf. Vier minuten na de gelijkmaker pakte HYC weer de voorsprong. Captain Mitch Morgan scoorde de 3-4. Al snel in de derde periode pakte de Belgen een 3-5 voorsprong doordat Brennan Feasey zijn vierde van de avond scoorde. In minuut 51 kregen de Friezen drie penalties en de Belgen twee. Vanuit de man meer situatie wist Nick Verschuren de stand naar 3-6 te tillen.

Foto: Kurt Tops

In minuut 55 was het Roope Nikkila met de 4-6. Brennan Feasey scoorde ook nog zijn vijfde goal van de avond met nog tweeeneenhalve minuut te spelen. Binnen zestien seconden in de laatste minuut wisten Lars den Edel en Roope Nikkila hun tweede goal te scoren en zo de eindstand wat dragelijker te maken met 6-7. Desalniettemin was het alweer de derde nederlaag in vier wedstrijden voor de mannen uit Heerenveen.

Mechelen Golden Sharks – Zoetermeer Panters 3-2

De nieuwbakken aanwinst van de Sharks Samuel Blanchet zorgde met twee goals in minuut zestien al ervoor dat de mensen in het Ice Skating Center Mechelen met een grote smile naar de eerste break konden gaan. Aanvoerder Joy Turpijn wist twee keer te scoren op de powerplay aan het eind van de tweede periode en in minuut 48. Terwijl iedereen dacht dit gaat weer overtime worden was daar Marek Ziarny die op assist van Sandro Bosmans de drie punten in België hield.

Previous Canucks weten te winnen, Avalanche heeft Kraken gekraakt
Next Sprong assist, Flames verpesten opening arena Islanders