Samuel Blanchet, offensieve aanwinst voor Sharks Mechelen


Foto : Marquies Jonquière

Samuel Blanchet heeft gisteren zijn spelersovereenkomst met Sharks Mechelen-voorzitter Gunter Bosmans getekend voor het seizoen 2021-2022. Daarmee versterken de Sharks hun offensieve slagkracht in de Bene League. “En dat was nodig”, aldus voorzitter Bosmans.

LEES OOK: Comeback Columbus, Tampa verslaat New York

Riku Koskinen had een tiental dagen geleden beslist dat hij de overeenkomst met Sharks wenste stop te zetten. Na een tiental wedstrijden had de Fin voor zichzelf uitgemaakt dat hij niet de sportieve meerwaarde en vooral scoringsdrang in zich had. Met zijn kennis en ervaring binnen de BeNe League-competitie wenste hij correct met éénieder te blijven en zijn seizoen in Mechelen stop te zetten. Het siert de speler en de mens Koskinen, alleszins. Deze situatie leidde nu tot de aanwerving van een nieuwe import. Blanchet is een fysiek sterke speler die zowel de winger- als de centerpositie kan bezetten.De straks negentwintigjarige forward uit Quebec.”

Samuel Blanchet
foto : Sharks Mechelen

Na zijn jeugdopleiding trok Samuel naar de US Highschool Prep-competitie. De volgende stappen in zijn carrière zette hij in het Universiteitshockey in Portland en Toronto. In 2017 volgde de oversteek naar Europa. Na een erg kort avontuur bij het Franse Montpellier volgde de overgang naar de Zweedse vierdeklasser Karlskoga Flyers. De voorbije seizoenen speelde Samuel in de Canadese LNAH. Van competitieleider Assurancia Thetford in de LNAH trekt het de Canadees voor een tweede stint in Europa; nu bij BeNe League subtopper Golden Sharks Mechelen. Met zijn een meter 91 en 92 kilogram oogt deze franstalige Canadees inderdaad best indrukwekkend op de schaatsen.

 

Previous Comeback Columbus in laatste vier minuten, Lightning verslaat Islanders
Next Tilburg Trappers pakt de winst in Diez-Limburg