Tilburg Trappers pakt de winst in Diez-Limburg


Dinsdagavond 16 november, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd voor Tilburg Trappers in de Oberliga. Vandaag is de inhaalwedstrijd van zondag die niet doorging in verband met de Duitsland cup. Ditmaal staat de uitwedstrijd tegen EG Diez-Limburg op het programma. De komende weken staan er tevens enkel uitwedstrijden voor de Trappers op de planning. De wedstrijd eindigde in een 1-4 overwinning voor Trappers.

LEES OOK: Samuel Blanchet offensieve aanwist Mechelen

Onbesuisde ploeg

De wedstrijd kende een ietwat rommelige start. Beide teams konden niet echt druk zetten. Tilburg kon echter wel veel schoten lossen op doel maar niks was raak. De Duitse goalie Louis Busch bleek een echte hinder voor de Tilburgse aanval. Het nogal onbesuisde Diez kreeg veel straffen gedurende de eerste periode. Tijdens de vierde powerplay van Trappers werd het vele proberen uiteindelijk beloond. De 0-1 werd gemaakt door Brett Bulmer. De Tilburgse verdediging en goalie Ruud Leeuwesteijn zorgde er samen voor dat de thuisploeg geen doelpunt mocht noteren.

Tekst gaat verder onder de foto

foto: Cor Machielsen Face-Off

Counter benutten

In de tweede periode kon Diez meer druk zetten. Dat lieten ze zien door meer kansen te creëren en veel puckbezit te hebben. Tilburg liet zich ook van de aanvallende kant zien maar kon de kansen niet afmaken. Dat kwam onder andere door een stukje fenomenaal keeperswerk van Busch. Tijdens een break-out leek de thuisploeg gevaarlijk dichtbij de 1-1 te komen maar de puck ging er niet in. Tijdens een ondertal situatie wist Trappers tegen verwachting in de 0-2 te maken. Ties van Soest schoot en via de schaats van de Duitse verdediging ging de puck het netje in. Enkele tellen later op de counter kon Diego Hofland de 0-3 op zijn naam laten zetten.

Geen shutout

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

In de derde periode wist goalie Leeuwesteijn zijn doel goed op slot te houden. Niet alleen in de aanval maar ook in het middenveld bleek Diez gevaarlijk te zijn aangezien ze veel pucks wisten te onderscheppen. Vervolgens kon toch Tilburg weer scoren. Delaney Hessels schoot de rebound erin en daarmee werd de stand 0-4. Uiteindelijk werd dan toch de 1-4 gemaakt. Via de lange hoek was het Kevin Lavallee die het doelpunt maakte. Dat was tevens de eindstand van de wedstrijd. Daarmee behoudt Tilburg zijn nummer 1 positie in de Oberliga Nord.

Voor komende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Krefeld op het programma. Voor zondag staat de uitwedstrijd tegen Rostock op de planning.

 

 

 

 

 

Previous Samuel Blanchet, offensieve aanwinst voor Sharks Mechelen
Next Sprong verliest met Caps in overtime, Duck Getzlaf 1000 punten