Sprong verliest met Caps in overtime, Duck Getzlaf 1000 punten


NHL FAce

Dag 36 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder Daniel Sprong terug op de tweede lijn bij Washington. Ryan Getzlaf de enige Duck is met 1000 punten.


Edmonton Oiler Leon Draisaitl twee goals toevoegd aan zijn totaal en nu met zeventien goals er vijf  los staat op de nummer twee Alexander Ovechkin. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tilburg wint in Diez

Toronto Maple Leafs – Nashville Predators 3-0

De derde shutout voor Jake Campbell bij de Leafs met 24 reddingen. David Kampf en Auston Matthews hadden twee punten met beide een goal en assist.

Florida Panthers – New York Islanders 6-1

Na vier nederlagen weer een overwinning voor de Panthers. Islanders goalie Ilya Sorokin kon inrukken na vier tegengoals in de eerste periode.

New York Rangers – Montreal Canadiens 3-2

Mede dankzij 31 reddingen van Rangers goalie Igor Shesterkin konden zij hun vierde overwinning op een rij pakken. Julien Gauthier scoorde zijn eerste van het seizoen voor New York.

Philadelphia Flyers – Calgary Flames 2-1 OT

Het kwam op overtime aan omdat Flames goalie Jacob Markstrom 41 saves maakte. Cam Atkinson werd de game winner voor Philadelphia door in de extra tijd te scoren.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 1-2

De derde nederlaag op een rij voor de Penguins. De Sabres hebben dat maar aan een man te danken en dat is goalie Dustin Tokarski die 45 saves maakte. De Sabres hadden zelf maar 19 schoten op het doel van Pittsburgh. Sidney Crosby kon zijn eerste punt noteren dit seizoen.

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 2-3

De tweede overwinningin voor de Coyotes dankzij twee goals van Barret Hayton.

Dallas Stars – Detroit Red Wings 5-2

In zijn eerste wedstrijd voor de Stars dit seizoen pakte goalie Jake Oettinger meteen een overwinning met 28 saves. Twee goals van Jason Robertson waren voldoende voor Dallas in de derde periode.

Minnesota Wild – San Jose Sharks 1-4

Na vijf overwinningen werd de zesde wedstrijd niet in winst omgezet door Minnesota. Shark Timo Meier pakte twee punten (1G, 1A)

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 5-2

In de vijfde roadtrip wedstrijd hadden de goalie en de verdedigers niet hun beste wedstrijd. Persoonlijke fouten deden de Oilers de das om. Ondanks de nederlaag scoorde Leon Draisaitl twee powerplay goals en verlengde Connor McDavid zijn point streak naar vijftien wedstrijden.

Vegas Golden Knights – Carolina Hurricanes 2-4

Sebastian Aho en Vincent Trocheck waren de enige met twee punten. Beide een goal en assist voor de Canes.

Anaheim Ducks – Washington Capitals 3-2 OT

Met Daniel Sprong terug op de tweede lijn konden de Capitals niet winnen in Anaheim. Sprong had veertien minuten ijstijd en kwam tot vijf schoten. Ryan Getzlaf scoorde zijn duizendste punt en Troy Terry verlengde zijn point streak naar vijftien wedstrijden. Trevor Zegras zorgde met zijn overtime goal voor de achtste overwinning op een rij.

Previous Tilburg Trappers pakt de winst in Diez-Limburg
Next Capitals verslaan Kings met Daniel Sprong op derde lijn