Sprong verliest, eerste nederlaag Carolina

NHL FAce

Dag zesentwintig van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waaronder de eerste nederlaag voor Carolina, die verliezen op bezoek in Florida. Arizona dat zijn eerste overwinning boekt na een comeback tegen Seattle. En Daniel Sprong verliest met Washington van Philadelphia. Ondertussen waren ze in Chicago al die nederlagen zat en heeft de directie ingegrepen.

Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 3-4 OT

Moritz Seider de rookie van Detroit beslist de wedstrijd in overtime na een comeback van een 3-1 achterstand. Twee goals voor Tyler Bertuzzi.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 5-2

De Leafs winnen de vijfde wedstrijd op een rij. Twee goals voor Auston Matthews en John Tavares.

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 2-5

Vijf unanswered goals voor de Knights inclusief hun twee eerste powerplay goals van het seizoen.

Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning 3-5

Lightning captain Steven Stamkos (1G, 1A) en Ondrej Palat (1G, 2A) zijn samen goed voor vijf punten. Brady Tkachuk scoort zijn eerste goal voor de Sens als captain.

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 5-2

First star voor de Panthers Anthony Duclair was goed voor twee goals en twee assists en zorgde mede daardoor voor de eerste nederlaag voor de Hurricanes. Florida, Carolina en Edmonten zijn nu de top drie in the league.

Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 4-5 SO

Met nog drie seconden te gaan scoort Minnesota de gelijkmaker via Ryan Hartman. Kasperi Kapanen scoorde zijn eerste hattrick voor de Pens. Het leverde in ieder geval een punt op. Nick Bjugstad zorgde voor het extra punt van de Wild door de game winning shootout te scoren.

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 1-2

Daniel Sprong kreeg bijna achttien minuten ijstijd. Hij noteerde vier schoten op doel. Het leverde niets op want de Flyers wisten te winnen op bezoek in de hoofdstad.

Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 4-2

In de laatste minuut weet Columbus een overtime te voorkomen door twee keer te scoren. De game winner is van rookie first round pick 2021 nummer twaalf Cole Sillinger die na tien wedstrijden al vier goals heeft gescoord.

Winnipeg Jets – New York Islanders 0-2

De derde shutout van het seizoen voor Isles Ilya Sorokin tegen de Jets die daarmee alle 24 schoten stopte.

Calgary Flames – New York Rangers 6-0

Flames goalie Jacob Markstrom pakte alweer zijn vierde shutout van het seizoen. Hij stopte alle 22 schoten van de Rangers. De eerste lijn van Calgary was goed voor negen punten.

Arizona Coyotes – Seattle Kraken 5-4

De eerste overwinning voor Arizona dit seizoen. Maakte Seattle nog de 4-4 in minuut 58 via Mark Giordano toch waren het de Coyotes die de winst naar zich toe trokken. Lawson Crouse scoorde de game winning goal dertien seconden na de gelijkmaker.

San Jose Sharks – New Jersey Devils 2-3 SO

Twee keer kwamen de Devils terug van een achterstand en met shootouts werd de winst gepakt door Damon Severson die de game winning shootout scoorde.