Tilburg Trappers wint moeizaam tweede wedstrijd van Erfurt


Zondagmiddag 7 november, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd in de Oberliga voor Tilburg Trappers. Ditmaal stond de tweede wedstrijd van het back to back weekend tegen TecArt Black Dragons Erfurt op het programma. Het werd een spannende en moeizame pot. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning en zorgde dus voor een zes punten weekend.

LEES OOK: Sprong verliest, Carolina verliest voor eerste keer

Snelle start

In het begin van de eerste periode was er een miscommunicatie bij het wisselen van Trappers waardoor Erfurt hun eerste kans kreeg. De periode was nog geen twee minuten oud of de 0-1 werd gemaakt door Ties van Soest. Onder andere captain Mickey Bastings wist daarna nog een mooie kans te creëren. De Duitse goalie Nick Jordan Vieregge zorgde ervoor dat de voorsprong van de Tilburgers niet groter werd. Het net complete Erfurt wist halverwege de periode de 1-1 te maken, de schutter was Fritz Denner. De rest van de periode leek Trappers niet scherp meer.

Tekst gaat verder onder de foto

Ties van Soest (Foto: Barend Hoogteijling)

Rustige periode, sterk slot

Na de eerste pauze liet Tilburg zich alweer van zijn betere kant zien door meer druk te zetten en daarmee meer kansen te krijgen. Zo had Giovanni Vogelaar een schot op doel maar die ging er niet in. Echter gingen ook de dragons meer druk zetten. Even later was er ook een opstootje met daarbij betrokken Jonne de Bonth. Gedurende de 4 op 4 situatie leek Trappers de betere partij en dat bleek ook toen ze de 1-2 maakte. Het doelpunt was afkomstig van de stick van Danny Stempher. Enkele tellen later kwam goalie Vieregge te ver uit zijn doel en daardoor kon Diego Hofland de 1-3 maken.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Lars Wannemacher

Moeizame periode

In de derde periode was het tijd voor goalie Ruud Leeuwesteijn om zijn kunsten te laten zien aangezien de thuisploeg dichtbij scoren kwam. Tevens begon er een beetje een grimmige sfeer te hangen. De verdediging van Erfurt kon Trappers goed in de weg zitten. Tilburg wist de aanval van Erfurt steeds te stoppen door vroeg te storen. Tot uiteindelijk de dragons een goal konden noteren. De 2-3 werd gemaakt door Felix Schümann. Voor Tilburg bleek Vieregge een echte sta-in-de-weg. Erfurt probeerde met een time-out en empty net nog de overtime te bereiken maar dat lukte niet. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor Trappers.

Voor komende week staat op vrijdag de thuiswedstrijd tegen Krefeld op het programma. Zondag staan er geen wedstrijden op de planning.

 

 

 

Previous Sprong verliest, eerste nederlaag Carolina
Next Heerenveen walst over gehavend Mechelen heen