Luik shutout Heerenveen, Geleen wint in Leuven

Face-Off IJshockey BeNe League

Vier wedstrijden om de Bene League waarbij Luik Heerenveen naar huis stuurt zonder een goal te incasseren, Den Haag wint op bezoek in Zoetermeer. Leuven het weer verliest in de laatste vijf minuten, dit keer van Geleen en Herentals het dit keer niet echt lastig heeft op bezoek in Mechelen.

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Unis Flyers Heerenveen 5-0

In de eerste periode werd er niet gescoord. Beide goalies helden het doel schoon. Net na het begin van de tweede periode scoorden Cas Staps en Bryan Henry voor de thuisclub. In minuut 27 ging Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk naar de kant en werd hij vervangen door Jeff Honebeeke. In de allerlaatste minuut van de tweede periode scoorde Bryan Kolodziejczyk de 3-0. Lars den Edel en Loris Darques kregen beide een game misconduct voor een robbertje knokken in minuut 47. Shorthanded scoorde Bryan Kolodziejczyk zijn tweede van de avond en Mitchell Graham Cook in de dying seconds bepaalde de eindstand op 5-0. Door dit resultaat pakte de Luikse goalie Troy Passingham een shutout.

Chiefs Leuven – Snackpoint Eaters Limburg 3-4

Net zoals afgelopen vrijdagavond ging het voor Leuven wederom fout na de vijftigste minuut. Lars van Sloun had de score geopend in de eerste minuut voor de Eaters. In de tweede periode wisten de Leuvenaren door goals van Alec James en Jeffie Versin binnen een minuut de score om te draaien naar 2-1. In de laatste periode maakte Berts Rudzitis de 2-2. Op een 5-on-3 wisten de Chiefs de voorsprong weer terug te pakken doordat Denniss Berdniks de 3-2 binnenschoot. Toch ging het nog mis op IJsbaan Leuven. Binnen 37 seconden scoorde de Eaters twee keer. Berts Rudzitis met zijn tweede en de game winner kwam van de stick door Lars van Sloun.

Lars van Sloun Microz Eaters Limburg

Zoetermeer Panters – UltimAir Hijs Hokij 3-4

Wederom werd het een close game in de Silverdome. Na twintig minuten stond er een 1-1 op het scorebord. Adam Logozzo had de score geopend met een schot vanaf links en Dean Versteeg kon een foute pass van Bjorn Borgman onderscheppen en five hole binnenschuiven bij Brett Magnus. Tijdens de tweede periode pakte de thuisclub een 3-2 voorsprong. Op de powerplay was het Joy Turpijn die de 2-1 maakte. De 2-2 werd gescoord door Jay Huisman die alleen op de keeper af kon gaan na een mooie pass van Jelle Kronenburg en de 3-2 werd gemaakt door Tobie Collard na een uitbraak.

Wilde Hijs Hokij de punten mee naar huis nemen moesten ze vol aan de bak in de laatste periode en het lukte ze ook. Stace van Bentem scoorde al in de eenenveertigste minuut de 3-3 en de kers op de taart kwam van Ernesto Klem die een solo vanaf zijn eigen helft beloond zag worden met de game winner.

Mechelen Golden Sharks – Heylen Vastgoed HYC 1-7

Waren de halve finales om de beker van België close games tussen beide teams, gisteren werd het een makkelijke overwinning voor de mannen uit Herentals. Al leek het daar nog niet op na de eerste twintig minuten. Het was pas 0-1 na de eerste periode. Het verschil werd gemaakt in de tweede periode toen de stand getild werd naar 1-6. Onder andere door twee goals van Brennan Feasey en Wannes Moons kon HYC met een gerust hart naar de thee. In de laatste twintig minuten werd de eindstand bepaald op 1-7 door Jacques de Cuester.