Tilburg Trappers verslaat Erfurt na bliksemstart

Tilburg Trappers gingen al vroeg op weg naar Erfurt om in de Oberliga back to back wedstrijden te spelen. Op zaterdagavond en zondagmiddag. Zaterdagavond werd het in ieder geval een succes. Tilburg won met 5-2.

TecArt Black Dragons – Tilburg Trappers 2-5

Tilburg startte vliegensvlug en binnen drieëneenhalve minuut lagen er al twee pucks achter de Erfurt goalie Konstantin Kessler. Die mocht gelijk naar de bank en zijn plek werd ingenomen door Nick Vieregge. De 0-1 was op de powerplay en Brett Bulmer kon vanaf links scoren. De 0-2 werd gescoord door Jonne de Bonth die dwars door het midden kon aanleggen. Pas aan het eind van de periode kon Tilburg de score uitbouwen naar 0-3 door een goal van Reno De Hondt die van dichtbij kon scoren.

De tweede twintig minuten was amper begonnen of Raymond van der Schuit kon op de rebound de 0-4 maken. Halverwege de wedstrijd werd de score uitgebouwd naar 0-5 doordat Diego Hofland shorthanded kon scoren. In de laatste twee minuten kregen Reno de Hondt en Ties van Soest gelijktijdig een straf. De kans voor Erfurt om dichterbij te komen via de 5-on-3. In de laatste twee seconden scoorden de Duitsers terwijl het doel van Ian Meierdres was verschoven. De scheidsrechters gaven toch de goal en het werd wat onvriendelijker. Diego Hofland en Sean-Alexander Fischer mochten naar de strafbank en ook Ian Meierdres begon met een straf omdat hij na de toeter zijn goal omgooide.

Rommelige derde periode van Trappers

Erfurt begon op de 5-on-3 maar de penalty-kill van Tilburg deed zijn werk goed. Na de powerplay sloeg Erfurt echter wel toe doordat Arnoldus Bosas de 2-5 maakte door vanaf de blauwe lijn door een woud van spelers op de goal te schieten. Goalie Ian Meierdres zag de puck te laat. Dichterbij kwamen de Duitsers niet. De score had nog hoger kunnen worden aan de kant van de Trappers als Reno de Hondt zijn penaltyshot had kunnen scoren maar zijn poging werd gestopt door de doelman. Tijdens de persconferentie na afloop gaf coach Dave Livingston aan dat hij niet tevreden was over de vele straffen en zou daar de ploeg nog op aanspreken. Zondagmiddag 16:00 uur de tweede wedstrijd in de back to back.