Capitals verslaan Senators, weinig ijstijd Sprong


Face-Off IJshockey NHL

Dag veertien van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waaronder Capitals tegen Senators met Daniel Sprong die heel weinig ijstijd kreeg, Carolina, St. Louis en Florida die nog steeds ongeslagen blijven. Toronto (5) en Tampa (4) verloren weer. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Sharks Wild verliezen voor het eerst

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 5-1

Buffalo blijft verrassen, mede dankzij goalie Craig Anderson die 35 saves maakte tegen Tampa Bay. Inmiddels alweer de vierde nederlaag voor de kampioen van 2020 en 2021.

Ottawa Senators – Washington Capitals 5-7

Twee hattricks voor beide teams een en twee goals voor Alexander Ovechkin. Daniel Sprong had maar 7.42 minuten speeltijd. Met een schot op doel en een hit. Drake Batherson voor Ottawa en T.J. Oshie voor Washington scoorden de hattricks.

Florida Panthers – Arizona Coyotes 5-3

Florida houdt zijn perfecte score door al voor de zesde keer op een rij te winnen. Arizona is nog steeds zonder overwinning.

New York Rangers – Calgary Flames 1-5

De winning streak van de Rangers werd gestopt op vier doordat de Flames op hun road trip voor de derde keer op rij wonnen. Andrew Mangiapane scoorde er twee voor Calgary.

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 4-1

Altijd lekker als je tegen je oude team er voor kunt zorgen dat zij niet winnen. Frederik Anderson stopte 24 schoten van zijn oude teammaten uit Toronto. Andrei Svechnikov had als enige bij Carolina twee punten (1G, 1A). Carolina houdt de 100% score terwijl Toronto alweer voor de vijfde keer verliest in zeven wedstrijden.

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 4-1

Mede dankzij goalie Elvis Merzlikins wistten de Blue Jackets Dallas te verslaan. De Letse goalie zorgde met 31 saves alweer voor de vierde overwinning in zes wedstrijden.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 3-0

In zijn eerste wedstrijd dit seizoen zorgde de Finse goalie Ville Husso voor een shutout door 34 saves te maken. Vladimir Tarasenko scoorde twee goals en houden de Blues ongeslagen.

Previous Sharks, Wild verliezen voor het eerst, Fleury weer geen winst
Next Seattle pakte eerste thuisoverwinning, Tampa en Vegas winnen