Seattle pakte eerste thuisoverwinning, Tampa en Vegas winnen


Face-Off IJshockey NHL

Dag vijftien van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waarbij de Seattle Kraken hun eerste overwinning pakte in de nieuwe thuisarena Climate Pledge door de Canadiens te verslaan. Tampa Bay en Vegas weer eens winnen en de Flames hun vierde road wedstrijd op een rij winnen. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Caps winnen, weinig ijstijd Sprong

New Jersey Devils – Calgary Flames 3-5

De ene week een held, de andere week de schlemiel. Devils goalie Nico Daws die bij zijn debuut won incasseerde nu drie goals op zeven schoten en kon naar de bank. Andrew Magniapane scoorde twee goals voor de Flames die daarmee hun vierde road overwinning op een rij boekte.

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 1-5

Tampa Bay pakt de eerste reguliere overwinning van het seizoen op bezoek in Pittsburgh die daarmee hun point streak zagen eindigen na vijf wedstrijden.

Nashville Predators – San Jose Sharks 3-1

Ondanks de tweede nederlaag voor de Sharks wisten Timo Meier en Logan Couture hun point game streak te verlengen naar zes wedstrijden. Preds goalie Juuse Saros was first star met 28 reddingen.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 1-3

Vegas wist mede dankzij goalie Robin Lehner die 26 saves maakte hun four game losing streak te beëindigen. De shorthanded goal van Reilly Smith halverwege de wedstrijd was een beetje de deal breaker voor de Avalanche.

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 2-3

De eerste thuiswedstrijd van de Canucks werd verziekt door de mannen van de Wild. Vooral goalie Cam Talbot startte voor de vijfde keer en bleef daarmee ongeslagen voor Minnesota. De game winner werd gescoord in minuut 43 door Matt Dumba.

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 3-4

In minuut 52 scoorde Trevor Zegras de 3-2 voor Anaheim. Maar binnen negentien seconden in minuut 58 scoorde Nikolaj Ehlers twee keer voor de Jets en zorgde in extremis daarmee voor de derde winst op een rij.

Seattle Kraken – Montreal Canadiens 5-1

De Canadiens verloren voor de zesde keer in zeven wedstrijden. Forward Brandon Tanev van Seattle zorgde mede ervoor met twee goals dat de nieuwe franchise in hun huisbasis de eerste winst konden pakken.

Previous Capitals verslaan Senators, weinig ijstijd Sprong
Next De beerput gaat open in Chicago door sexueel misbruik in 2010