Overtime verlies voor Sprong met Capitals, winst Montreal

Dag twaalf van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waaronder Daniel Sprong die met zijn Capitals in overtime verloor van de Calgary Flames. Montreal wist zijn eerste overwinning van het seizoen binnen te halen door Detroit een pak slaag te geven. En Minnesota, St. Louis, Florida en Carolina blijven foutloos. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 6-1

Zes unanswered goals zorgde voor de eerste winst voor Montreal. Mathieu Perrault scoorde een onvervalste hattrick door de laatste drie goals voor zijn rekening te nemen.

Ottawa Senators – New York Rangers 2-3

Na de blessure van Senators goalie Matt Murray waarbij de Rangers de aansluitingstreffer scoorde, scoorde New York daarna binnen twee minuten nog twee keer en zorgde zo voor de vierde overwinning op een rij.

Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 3-4 SO

Na drie nederlagen op een rij wist Colorado nu wel toe te slaan al moesten er wel shootouts aan te pas komen. De top-line van de Avalanche wisten alle drie een goal te scoren. Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen en Nathan MacKinnon. Pas na zes ronden waren de shootouts afgelopen.

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 2-1 OT

Rookie goalie Nico Daws kon bij zijn NHL-debuut als winnaar van het ijs. Pavel Zacha scoorde de gamewinner. En mama Daws had met spanning zitten kijken naar haar zoons debuut..

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 2-4

Jonathan Huberdeau scoorde shorthanded de game winning goal. Het was zijn tweede want hij had ook al de score geopend. En bezorgde daarmee de Panthers de vijfde overwinning op een rij.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 7-1

De Leafs zijn het even kwijt. Alweer de vierde nederlaag in zes wedstrijden. Twee goals voor Drew O’Connor in zijn vierde wedstrijd van het seizoen.

Washington Capitals – Calgary Flames 3-4 OT

Na de eerste periode bij een 0-3 stand kon Caps goalie Vitek Vanecek inrukken. Washington kwam terug tot 3-3 maar verloor het in overtime doordat met zijn derde van de wedstrijd Elias Lindholm zijn hattrick compleet maakte. Daniel Sprong had maar negen minuten ijstijd en kwam niet tot een schot.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 1-5

Ook Carolina is nog ongeslagen. In hun vierde wedstrijd was Vincent Trocheck belangrijk met twee goals.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 7-3

Ook de Blues blijven ongeslagen. Rookie Jake Neighbours scoorde zijn eerste NHL-goal voor St. Louis en David Perron scoorde een hattrick.

Minnesota Wild – Anaheim Ducks 4-3 OT

Rickard Rakell scoorde twee keer voor de Ducks en dat leverde ze een punt op. De wild sloeg toe in overtime via Ryan Hartman en ook zij zijn nog steeds ongeslagen.

Winnipeg Jets – Nashville Predators 6-4

Tien goals waarbij de Jets aan het langste eind trokken. Drie assists voor Winnipegs Nate Schmidt en een goal en twee assists voor Preds Nick Cousins.

Seattle Kraken – Vancouver Canucks 2-4

De eerste thuiswedstrijd in de Climate Arena leverde voor Seattle zero points op. Vince Dunn scoorde wel de eerste goal voor de Kraken in de nieuwe arena. Maar twee goals van Canuck Bo Horvat en de gamewinner in minuut 56 van Connor Garland kwamen ze in Seattle niet meer te boven.

Arizona Coyotes – New York Islanders 0-3

Islanders goalie Ilya Sorokin pakte een shutout door alle 26 schoten te stoppen. Het is alweer de vijfde nederlaag op een rij voor de Yotes.