Geleen en Herentals doen goede zaken om thuisvoordeel


Face-Off IJshockey BeNe League

Vier wedstrijden voor de Bene League waarbij er twee belangrijk waren voor de plaatsing halve finales thuis voordeel. Geleen verraste op bezoek bij Heerenveen, en Herentals deed het in overtime tegen Mechelen.

LEES OOK: Den Haag nog steeds ongeslagen

Chiefs Leuven – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 2-4

Na de eerste periode stond er 2-1 op het scorebord doordat de tandem van Leuven Alec James en Gregor James beide score met een assist op elkaar. Daartussendoor had Luik op de powerplay via Mitchell Graham Cook ook weten te scoren. Tijdens de tweede twintig minuten werd de score omgedraaid door Luik doordat wederom Mitchell Graham Cook de 2-2 scoorde en Bryan Henry zelfs shorthanded 2-3 maakte. Op de powerplay was het Mitchell Graham Cook die met zijn hattrick de eindstand bepaalde op 2-4.

tekst gaat verder onder de foto

mitchell graham cook
foto: Kurt Tops

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 2-3

Aan het eind van de eerste periode scoorde Heerenveen op de powerplay via Wessel Copier. In een tijdsbestek van vijf minuten wisten de mannen uit Limburg een 1-3 voorsprong te pakken mede dankzij twee goals van Tom Marx. Beide op assist van Lars van Sloun. Wessel Copier was wederom succesvol op de powerplay maar het mocht voor de Friezen niet baten. Door de winst pakten de Limburgers het thuisvoordeel in de halve finale die wederom tegen Heerenveen zal zijn met een best of three.

tekst gaat verder onder de foto

Geleen
Foto Robert Bos

Zoetermeer Panters – UltimAir Hijs Hokij 3-7

Halverwege de wedstrijd stond het al 5-0 in het voordeel van de Hagenezen. Onder andere door twee goals van Ronald Wurm. Daarna kon Zoetermeer zich ook melden op de scoresheet. Harley Verkroost scoorde de treffer en even later was hij wederom trefzeker. Echter een minuut na de 2-5 maakte Hijs de 2-6. Laat in de derde periode viel ook nog de 2-7 waarna Thomas Borgman de eindstand bepaalde op 3-7 in de laatste minuut. Volgend weekend spelen de clubs wederom tegen elkaar want Den Haag als nummer een speelt tegen de nummer vier in de halve finales.

Mechelen Golden Sharks – Heylen Vastgoed HYC 3-4 OT

Herentals opende de wedstrijd sterk met een aantal goede mogelijkheden in de eerste drie minuten maar goalie Mike Jansen liet zich niet verrassen. Toch moest Mike Janssen snel daarna een goal incasseren. Brennan Feasey schoof de puck in de verre hoek. Aan het eind van de eerste periode verdubbelde Mitch Morgan de score naar 0-2. In de tweede periode kwam Mechelen ijzersterk terug. Het lukte niet om te scoren op een 5-on-3 maar nadat Herentals nog maar met een man minder speelde wist de snelle Sandro Bosmans optimaal te profiteren. Na 35 minuten scoorde Stefan Swennen de gelijkmaker die kon profiteren van puckverlies in de neutrale zone.

Het dak ging eraf van het Ice Skate Center in Mechelen toen Marek Ziarny aan het begin van de derde periode de 3-2 binnen schoot. Echter werd het nog geen minuut daarna weer stil toen de Canadese connectie van Herentals toesloeg. Ethan Skinner kon op assist van Brennan Feasey al snel de gelijkmaker binnen schieten. Vooral Mechelen moest aan de bak op de penalty kill na wat straffen in de slotfase. Maar er werd niet meer gescoord. In de laatste minuut van overtime ging het mis voor Mechelen. Een icing zorgde ervoor dat de vermoeide mannen moesten blijven staan en wederom Brennan Feasey wist optimaal te profiteren door in een heel klein gaatje tussen de schouder van goalie Mike Jansen en de winkelhaak van de goal de puck juist daar binnen te schieten. HYC heeft vandaag zondag 24 oktober genoeg aan een overtime verlies om thuisvoordeel in de halve finale te bewerkstelligen.

Previous Den Haag verslaat Heerenveen en blijft ongeslagen
Next Overtime verlies voor Sprong met Capitals, winst Montreal