Den Haag verslaat Heerenveen en blijft ongeslagen


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisterenavond was er een wedstrijd in de Bene League en tevens voor de Beker van Nederland waarbij Den Haag afrekende met de mannen uit Heerenveen.

LEES OOK: Toronto verliest voor derde keer, Oilers en Sharks nog ongeslagen

UltimAir Hijs Hokij – Unis Flyers Heerenveen 3-1

In de eerste periode lieten de Hagenezen al zien dat er weinig te halen zou zijn voor de Friezen. Na twintig minuten was het Jasper Kick die al twee goals achter Martijn Oosterwijk had binnen geschoten. Een keer op assist van Jurryt Smid en een keer van Adam Logozzo.

tekst gaat verder onder de foto

Jasper Kick CAIROX HIJS Hokij IJshockey
Foto: Robert Bos

Tot aan de allerlaatste minuut werd er niet meer gescoord. Terwijl beide teams vanaf het begin van de tweede periode vijf keer een man meer situatie hadden. Pas bij de zesde straf aan Haagse kant van Alan van Bentem wisten de Friezen de aansluitingstreffer te scoren. Na 59 minuten en negen seconden scoorde Eef Gerritsen op de powerplay met nog een extra aanvaller omdat Martijn Oosterwijk ook naar de kant was gehaald. Helaas voor Heerenveen gooide Jeffrey Melissant elf seconden voor tijd de wedstrijd op slot met een empty netter.

Den Haag staat glorieus bovenaan met vijftien punten uit vijf wedstrijden en zal vermoedelijk aantreden in de halve finales tegen Zoetermeer Panters. Terwijl Heerenveen en Geleen uit gaan maken wie het thuisvoordeel krijgt in de andere halve finale aangezien beide teams zes punten hebben. Vanavond speelt Heerenveen thuis en ontvangt het de mannen uit Limburg. Den Haag gaat de “verre” reis naar Zoetermeer maken en zondag is het dan de laatste wedstrijd tussen Geleen en Zoetermeer op Glanerbrook.

Previous Toronto verliest voor derde keer in vijf wedstrijden
Next Geleen en Herentals doen goede zaken om thuisvoordeel