Toronto verliest voor derde keer in vijf wedstrijden


Face-Off IJshockey NHL

Dag elf van de NHL bracht ons vier wedstrijden waaronder de vierde winst van de Sharks en de vijfde overwinning voor de Oilers op een rij. Toronto verloor inmiddels voor de derde keer. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tilburg wint ruim van Essen

Buffalo Sabres – Boston Bruins 1-4

De Sabres verliezen hun eerste wedstrijd van het seizoen. En dat mede dankzij een oud speler. Tegenwoordig Bruins goalie Linus Ullmark. Hij stopte 35 pucks van de Sabres. Zijn opvolger Craig Anderson moest vier keer vissen. Bruins Charlie Coyle was goed voor drie punten. (1G, 2A).

Toronto Maple Leafs – San Jose Sharks 3-5

Voor de Leafs alweer de derde nederlaag in vijf wedstrijden terwijl de Sharks nog steeds een 100% score hebben in vier wedstrijden. Rookie Jonathan Dahlen scoorde al zijn derde goal in vier wedstrijden voor San Jose. Misschien had General Manager Kyle Dubas niet zo snel afscheid moeten nemen van Zach Hyman.


Dallas Stars – Los Angeles Kings 3-2 OT

Dallas goalie Braden Holtby was de man. Maar liefst 43 saves moest hij maken tijdens deze wedstrijd. Kings Drew Doughty ging geblesseerd het ijs af na een kneeing incident. Veroorzaker Jani Hakanpaa kreeg een game misconduct. De game winning goal werd gescoord door Denis Gurianov vier minuten in overtime voor Dallas.


Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 3-5

De Oilers denderen voorlopig door. Alweer de vijfde overwinning op een rij. Twee goals voor Zach Hyman en eveneens voor Leon Draisaitl. Voor Connor McDavid was het zijn vijfde multipoint wedstrijd op een rij. In de geschiedenis van de Oilers is dat maar twee keer eerder voorgekomen en dat was natuurlijk door Wayne Gretzky in 83-84 en 86-87.

Previous Tilburg boekt ruime overwinning op Essen
Next Den Haag verslaat Heerenveen en blijft ongeslagen